CITAT (elvisjö @ 15-12-2009, 11:31)
Bröd ca 70 st
Ugn 250 grader eller varmare
Gräddas på tredje falsen uppifrån räknat
Pruta inte på jästiden
300 gr smält margarin eller olja 3 dl
1 tsk salt
1 liter mjölk
1 msk sirap
2 pkt jäst
Ibland så sätter jag i en påse brödkryddor
Rågsikt så att degen blir som ett mjukt tuggummi
Jag brukar arbeta degen i maskin i cirka 5minuter eller till att degen inte kletar fast på fingret
Om man har så kan man blanda i 3-4 riven kokt potatis, då blir bröden lite segare
Låt jäsa ca en timma och häll upp degen på mjölat bakbord
Arbeta inte degen för mycket i detta skede
Dela degen i fyra delar
Forma till fyra rullar
Dela i ca 70 bitar
Platta till varje bit i handen
Kavla med naggkavel tjockleken skall vara ca 1 cm
Lägg upp brödet på plåtar och låt jäsa under bakdukar i en timme.
Nagga
Gräddningen går fort, så gör inte nåt annat under tiden du gräddar.
Tag ut bröden när dom är ljust ljust bruna, hellre för ljusa än för mörka
Tänk på att bröden får den sista färgen i brödrosten
Ska absolut testas.
Undrar ... om man inte vill ha det som "rostbröd" ... kan man då grädda så de får lite mer färg o äta
som de är med smör?