Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Julbaket
          elvisjö
          Inlägg 15-12-2009, 08:34
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 131
          Medlem sedan:
          03-10-2007
          Medlem nr: 12 710



          Och va ska det här bli då?
          Bifogad fil  IMG_1209.JPG ( 76.47k ) Antal nedladdningar: 30
           
          Citera
          elvisjö
          Inlägg 15-12-2009, 09:27
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 131
          Medlem sedan:
          03-10-2007
          Medlem nr: 12 710



          Före gräddningen
          Bifogade fil(er)
          Bifogad fil  IMG_1210.JPG ( 87.39k ) Antal nedladdningar: 47
           
           
          Citera
          anki/ronninge
          Inlägg 15-12-2009, 09:29
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 359
          Medlem sedan:
          21-09-2009
          Medlem nr: 26 195



          Bifogad fil  Bild_15.jpg ( 76.44k ) Antal nedladdningar: 26
          jag tror det ska bli saffransskorpor!!!




          Bifogad fil  Bild_19.jpg ( 82.61k ) Antal nedladdningar: 63


          Redigerat av anki/ronninge: 15-12-2009, 09:33
           
          Citera
          anki/ronninge
          Inlägg 15-12-2009, 09:34
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 359
          Medlem sedan:
          21-09-2009
          Medlem nr: 26 195



          ha ha ha du bakar knäckebröd !!!

          och jag saffrans skorpor och lyssnar på julsånger!!!
          santa.gif


           
          Citera
          elvisjö
          Inlägg 15-12-2009, 09:49
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 131
          Medlem sedan:
          03-10-2007
          Medlem nr: 12 710



          I övre Norrland så kallas dom helt enkelt för bröd och görs betydligt större.
          Jag fryser in bröden och plockar fram det som går åt för stunden, storleken passar
          bra i brödrosten


          Är dina saffransskorpor möra?
          Bifogade fil(er)
          Bifogad fil  IMG_1211.JPG ( 55.77k ) Antal nedladdningar: 24
           
           
          Citera
          anki/ronninge
          Inlägg 15-12-2009, 09:55
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 359
          Medlem sedan:
          21-09-2009
          Medlem nr: 26 195



          CITAT (elvisjö @ 15-12-2009, 09:49) *
          I övre Norrland så kallas dom helt enkelt för bröd och görs betydligt större.
          Jag fryser in bröden och plockar fram det som går åt för stunden, storleken passar
          bra i brödrosten
          Är dina saffransskorpor möra?
          det hoppas jag dom blir, jag har dom i ugnen nu på eftertork...
           
          Citera
          Bettis
          Inlägg 15-12-2009, 10:27
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 4 213
          Medlem sedan:
          07-02-2007
          Medlem nr: 9 061



          CITAT (elvisjö @ 15-12-2009, 09:49) *
          I övre Norrland så kallas dom helt enkelt för bröd och görs betydligt större.
          Jag fryser in bröden och plockar fram det som går åt för stunden, storleken passar
          bra i brödrosten


          g.gif eftersom du la in detta under recept, så undrar jag var receptet är flirting.gif


          --------------------
           
          Citera
          elvisjö
          Inlägg 15-12-2009, 11:31
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 131
          Medlem sedan:
          03-10-2007
          Medlem nr: 12 710



          Bröd ca 70 st

          Ugn 250 grader eller varmare
          Gräddas på tredje falsen uppifrån räknat
          Pruta inte på jästiden

          300 gr smält margarin eller olja 3 dl
          1 tsk salt
          1 liter mjölk
          1 msk sirap
          2 pkt jäst
          Ibland så sätter jag i en påse brödkryddor

          Rågsikt så att degen blir som ett mjukt tuggummi

          Jag brukar arbeta degen i maskin i cirka 5minuter eller till att degen inte kletar fast på fingret
          Om man har så kan man blanda i 3-4 riven kokt potatis, då blir bröden lite segare

          Låt jäsa ca en timma och häll upp degen på mjölat bakbord
          Arbeta inte degen för mycket i detta skede
          Dela degen i fyra delar
          Forma till fyra rullar
          Dela i ca 70 bitar
          Platta till varje bit i handen
          Kavla med naggkavel tjockleken skall vara ca 1 cm
          Lägg upp brödet på plåtar och låt jäsa under bakdukar i en timme.
          Nagga

          Gräddningen går fort, så gör inte nåt annat under tiden du gräddar.
          Tag ut bröden när dom är ljust ljust bruna, hellre för ljusa än för mörka
          Tänk på att bröden får den sista färgen i brödrosten

          Redigerat av elvisjö: 15-12-2009, 11:32
           
          Citera
          Bettis
          Inlägg 15-12-2009, 14:42
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 4 213
          Medlem sedan:
          07-02-2007
          Medlem nr: 9 061



          thanks.gif det lät så gott så det ska provas tummenupp.gif mellan tummen och pekfingret hur mycket mjöl?

          Redigerat av Bettis: 15-12-2009, 14:44


          --------------------
           
          Citera
          elvisjö
          Inlägg 15-12-2009, 15:43
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 131
          Medlem sedan:
          03-10-2007
          Medlem nr: 12 710



          1100gr då ska det räcka till utbaket också













           
          Citera
          Hej igen
          Inlägg 15-12-2009, 20:11
          Länk hit: #11


          Gäster






          CITAT (elvisjö @ 15-12-2009, 11:31) *
          Bröd ca 70 st

          Ugn 250 grader eller varmare
          Gräddas på tredje falsen uppifrån räknat
          Pruta inte på jästiden

          300 gr smält margarin eller olja 3 dl
          1 tsk salt
          1 liter mjölk
          1 msk sirap
          2 pkt jäst
          Ibland så sätter jag i en påse brödkryddor

          Rågsikt så att degen blir som ett mjukt tuggummi

          Jag brukar arbeta degen i maskin i cirka 5minuter eller till att degen inte kletar fast på fingret
          Om man har så kan man blanda i 3-4 riven kokt potatis, då blir bröden lite segare

          Låt jäsa ca en timma och häll upp degen på mjölat bakbord
          Arbeta inte degen för mycket i detta skede
          Dela degen i fyra delar
          Forma till fyra rullar
          Dela i ca 70 bitar
          Platta till varje bit i handen
          Kavla med naggkavel tjockleken skall vara ca 1 cm
          Lägg upp brödet på plåtar och låt jäsa under bakdukar i en timme.
          Nagga

          Gräddningen går fort, så gör inte nåt annat under tiden du gräddar.
          Tag ut bröden när dom är ljust ljust bruna, hellre för ljusa än för mörka
          Tänk på att bröden får den sista färgen i brödrosten

          Ska absolut testas. smile.gif
          Undrar ... om man inte vill ha det som "rostbröd" ... kan man då grädda så de får lite mer färg o äta
          som de är med smör?
           
          Citera
          elvisjö
          Inlägg 16-12-2009, 07:24
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 131
          Medlem sedan:
          03-10-2007
          Medlem nr: 12 710



          Brödet blir mycket torrt om man bakar det för länge.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 30-05-2024, 08:46
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon