Ett bageri är en industri jämfört med ett hushåll, även om det är ett litet bageri som gör det mesta i liten skala. Många bakar ju t ex de här lösa bröden i gjutjärnsgrytor (för att de skall få stöd), det kan man inte göra i ett bageri, när man ändå skall baka många fler bröd än vad man gör i ett hushåll. Smaken på brödet får man genom att använda bra mjöl och jäsa länge (gärna i kylen), helst med en surdeg eller i alla fall en blandning av olika jäststammar.
I grunden är ju Jan Hedhs bok bra, men jag tycker att han ofta har alltför bestämda åsikter och verkar inte vara speciellt intresserad av att prova något nytt! Annars är det ju många som har åsikter om hans bok, och det visar ju om inte annat att den verkar vara väl läst!
http://paindemartin.blogspot.com/2007/11/b...cial-del-2.htmlPS Värre blev det när jag försökte läsa Jan Hedhs bok om marmelad, jag har inte hört talas om någon som skulle ha följt alla hans krångliga marmeladrecept!
Redigerat av KURT: 16-12-2009, 14:54