|
|
|
Glögg, En stark dunderglögg |
|
|
|
05-12-2010, 16:09
|
Medlem
Antal inlägg: 20 052
Medlem sedan: 18-05-2010
Medlem nr: 30 311
|
CITAT (Bettis @ 25-11-2010, 06:08) Har letat efter en hävert, var kan man hitta sådana?? någon som vet kanske! En hävert är inget annat än en slang egentligen där vätskan rinner av självtryck efter det att man sugit fram ett flöde, behållaren man skall transportera innehållet ifrån skall stå högre än den behållaren det skall ner i. Genomskinlig bensinslang av lämplig dimension från bensinmacken duger utmärkt. För att vara säker på att brygden verkligen är färdigjäst bör man införskaffa en jäsningsmätare vilka kan köpas i färghandel, på Coop Forum, affärer som säljer vinsatser etc. http://www.hambletonbard.com/English/Homeb...instruction.pdf
Redigerat av malcolm: 05-12-2010, 16:23
|
|
|
|
|
05-12-2010, 19:30
|
Medlem
Antal inlägg: 956
Medlem sedan: 01-05-2007
Medlem nr: 10 095
|
Kanon! Tack Peztis! Nu vet vi hur vi gör med nästa sats! ---------------------------------------------------------------------------
Och vi sätter en trippelsats efter jul då vi givit bort en massa redan och verkligen fått beröm för smaken! Vill ha den aningens kryddigare nästa gång, funderar på lite extra mängd kryddor. Kanske även lite apelsin eller pomerans, någon som provat??
--------------------
Zon II
|
|
|
|
|
08-12-2010, 12:49
|
Medlem
Antal inlägg: 2 933
Medlem sedan: 03-01-2008
Medlem nr: 13 452
|
CITAT (Bettis @ 25-11-2010, 06:08) Har letat efter en hävert, var kan man hitta sådana?? någon som vet kanske! Akvarieaffärer brukar ha slang i många olika grovlekar, bara att välja.
|
|
|
|
|
11-12-2010, 13:16
|
Medlem
Antal inlägg: 1 060
Medlem sedan: 13-11-2002
Medlem nr: 352
|
Min glögg blev inte det minsta söt, visserligen gillar jag inte söt glögg, men min blev lite väl "osöt".
Kan jag ha i lite honung eller socker när jag värmer på den?
Annars blev den bra.
Pius
--------------------
Pius, zon 1
|
|
|
|
|
14-12-2010, 23:27
|
Medlem
Antal inlägg: 55
Medlem sedan: 06-10-2007
Medlem nr: 12 737
|
Min "Dunderglögg" luktar så gott i garderoben.Den har stått i 6 v lagom till julafton.Det ska bli spännande att prova att glögga med den.-Man blir väl inte pruttig,hoppas jag... :tummenupp:
|
|
|
|
|
15-12-2010, 08:11
|
Medlem
Antal inlägg: 4 213
Medlem sedan: 07-02-2007
Medlem nr: 9 061
|
Tack alla för tipsen om hävert men vi tog och öste upp den och den blev kanongod, jag som inte ens gillar glögg tyckte att den var ok eftersom den inte var för söt!!!! nu blir det till att ge bort några flaskor i jul och sätta en ny omgång till nästa år!!!
--------------------
|
|
|
|
|
16-12-2010, 20:33
|
Medlem
Antal inlägg: 1 602
Medlem sedan: 09-02-2003
Medlem nr: 707
|
Schleve duunder glööögen. Den ä så scjävla goooo. Fniss! Verkligen en höjdare. Turligt nog har vi glöggseason here from Decemer to April. Then Rum and tea. Sedan är det sommar och kall pilsner.
|
|
|
|
|
16-12-2010, 21:11
|
Medlem
Antal inlägg: 35 147
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 447
|
CITAT (Överbölingen @ 16-12-2010, 20:33) Schleve duunder glööögen. Den ä så scjävla goooo. Fniss! Verkligen en höjdare. Turligt nog har vi glöggseason here from Decemer to April. Then Rum and tea. Sedan är det sommar och kall pilsner. Jag får hålla dej sällskap då! Sitter och provsmakar min första egengjorda glögg! Jämrans god är den, och stark! Jättestark!
--------------------
Biggan ***************** Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom. Eyvind Johnson
|
|
|
|
|
26-12-2010, 20:10
|
Medlem
Antal inlägg: 956
Medlem sedan: 01-05-2007
Medlem nr: 10 095
|
Svärfar gjorde en glögg efter ett väldigt gamalt recept och använde bland annat fikon vilket gav en kanongod smak! Vad tror ni, om jag har fikon i också hur mycket russin ska man minska? Vill inte ha enbart fikon!
--------------------
Zon II
|
|
|
|
|
27-12-2010, 10:02
|
Medlem
Antal inlägg: 2 494
Medlem sedan: 15-02-2008
Medlem nr: 14 081
|
CITAT (Suz @ 26-12-2010, 20:10) Svärfar gjorde en glögg efter ett väldigt gamalt recept och använde bland annat fikon vilket gav en kanongod smak! Vad tror ni, om jag har fikon i också hur mycket russin ska man minska? Vill inte ha enbart fikon! SKulle tro att om du har tex 500g fikon så kan du minska med lika mycket russin...cirka
|
|
|
|
|
31-12-2010, 16:58
|
Medlem
Antal inlägg: 956
Medlem sedan: 01-05-2007
Medlem nr: 10 095
|
CITAT (theseraphim @ 27-12-2010, 10:02) SKulle tro att om du har tex 500g fikon så kan du minska med lika mycket russin...cirka Tack för svar! Nu har vi satt en trippelsats
--------------------
Zon II
|
|
|
|
|
10-01-2011, 17:37
|
Medlem
Antal inlägg: 1 602
Medlem sedan: 09-02-2003
Medlem nr: 707
|
Dags att sätta ny glögg. Den blev ju utomordentligt god. Här har vi ju sässong fram till april även om vi brukar gå över till teracka, toddy på te + rom eller vad man nu har tillgängligt, när solen börjar ta på snön.
|
|
|
|
|
18-01-2011, 16:48
|
Medlem
Antal inlägg: 956
Medlem sedan: 01-05-2007
Medlem nr: 10 095
|
Jag har en liten fråga. Jag satte ju en ny omgång glögg 30/12 och den "puttrade" bara några dagar...knappt 1 vecka, sen blev den tyst. Den förra bubblade ju som sjutton länge. Vad kan det vara för fel?
--------------------
Zon II
|
|
|
|
|
18-01-2011, 20:06
|
Medlem
Antal inlägg: 3 185
Medlem sedan: 21-06-2009
Medlem nr: 24 333
|
Jäsning är en produkt av jästsvampars sockerkonsumtion.Dom lever på den produkte, och om det är för lite socker, så upphör jäsningen. Socker är även en konserveringsmetod..så för lite socker ELLER för mycket socker = jässtopp
|
|
|
|
|
18-01-2011, 22:41
|
Medlem
Antal inlägg: 956
Medlem sedan: 01-05-2007
Medlem nr: 10 095
|
CITAT (Bengalow @ 18-01-2011, 20:06) Jäsning är en produkt av jästsvampars sockerkonsumtion.Dom lever på den produkte, och om det är för lite socker, så upphör jäsningen. Socker är även en konserveringsmetod..så för lite socker ELLER för mycket socker = jässtopp Ja det vet jag och jag hade samma mängd som sist....dock tredubblade jag satsen....glöggsatsen alltså, inte bara socker
Redigerat av Suz: 18-01-2011, 22:41
--------------------
Zon II
|
|
|
|
|
04-03-2011, 09:11
|
Medlem
Antal inlägg: 341
Medlem sedan: 23-04-2006
Medlem nr: 7 483
|
CITAT (Suz @ 18-01-2011, 22:41) Ja det vet jag och jag hade samma mängd som sist....dock tredubblade jag satsen....glöggsatsen alltså, inte bara socker Det är inte bra att dubbla satserna. Gör flera hinkar istället!
|
|
|
|
|
22-10-2011, 22:30
|
Medlem
Antal inlägg: 1 602
Medlem sedan: 09-02-2003
Medlem nr: 707
|
Dunderglöggen bör lyftas upp igen till aktuell nivå.
Alldeles snart dags att ställa. Den är superb med ev lite tillskott. För glögg är ett kroppens tillskott efter en kylig dag i den egna eller Den Stora Trädgården. Kallt, ruggigt och mer eller mindre snö.
|
|
|
|
|
24-10-2011, 17:53
|
Medlem
Antal inlägg: 4 044
Medlem sedan: 09-03-2010
Medlem nr: 28 369
|
Det kommer att bli Dunderglögg här med!!! Vart köper man svagdricka, finns den att köper i vanlig livsmedelsbutik? Ska åka och handla imorgon.....
|
|
|
|
|
|
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
|
|