Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Chili odling
          Jocce98
          Inlägg 08-11-2014, 10:11
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3
          Medlem sedan:
          14-09-2014
          Medlem nr: 80 804



          Hej. Jag har odlat ett antal plantor med olika chili. Nu tänkte jag torka chilisarna och göra eget pulver. Många chilis är röda eller gula, men vissa är fortfarande gröna och jag misstänker att det inte får mer färg denna säsong. Kan jag torka även de gröna, eller är de helt enkelt inte färdiga?

          Fråga 2, när jag torkar, fungerar det ett par timmar i ugnen på lägsta värme (80grader) och öppen ugnslucka i ett par timmar. Sedan mortla dom?

          Hoppas på svar :-)
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 08-11-2014, 18:09
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 594
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          80 grader är för varmt då blir de ju mera kokta och sedan torkade, och varför krångla till det? De torkar på ett fat av sig själva man behöver inte använda apparater, det tar bara tid + många gröna frukter byter färg medans de ligger där på fatet och väntar.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Scout
          Inlägg 08-11-2014, 19:36
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 609
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 591



          Jag torkade mina i rumsvärme på ett fat, gick jättebra. Om de råkar vara gröna så är det väl bara att de inte smakar lika starkt som de gula/röda. Men de går ju fint att äta ändå.

          Jag ska också göra chilipulver att ha på burk, tänker att det blir lättare att dosera när man lagar mat än hela torkade frukter. Jag rekommenderar plasthandskar, för jag råkade pilla mig i ögat när jag hackade en chili sist, och det gör jag inte om, fy vad det sved.

          Vad är bästa sättet att pulverisera de torkade frukterna? Stavmixer? Mortel? Vad brukar ni andra använda?
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 09-11-2014, 09:15
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 18 594
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Jag har en sån där mixertillsats till min stavmixer som man kan stoppa ner saker i, sätta på locket och sedan sätta dit ´stavmixern och köra igång. OBS! Använder man sån får man hålla andan när man öppnar locket för annars andas man in de jättestarka ångorna som bildats och det känns rätt kraftigt i lungorna. väldigt obehagligt och svårt att andas en stund efteråt.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Påtoppen
          Inlägg 28-12-2014, 20:09
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 208
          Medlem sedan:
          04-07-2013
          Medlem nr: 78 544



          Jag har en kaffekvarn och det blir väldigt fint pulver. Har fått torka pulvret efter att jag kört det i kvarnen också.
          Finns billig frukt/svamptork på Jula om man inte vill ha chilifrukter på fat i hela huset.

          Jag har även gjort chilisalt. Körde färsk chili och typ kvarnsalt i mixer och sen torkade jag det i ugnen. Sen får man köra det en gång till i mixern.


          --------------------
          Nybörjarodlar i zon 1-2.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-06-2024, 09:03
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon