Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          3 sidor V  < 1 2 3 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Ingefära, Hur
          Stella-Polaris
          Inlägg 07-02-2008, 19:22
          Länk hit: #21


          Gäster






          Jag gav bort en kruka ingefära till min kusin för 3 år sedan. För en månad sedan var ja på hennes kontor och vad stod där på golvet om inte Ingefäran.. Den är alltså inne på tredje året.. alldrig omplanterad men den var inte speciellt frodig heller.

          Själv tycker jag att det är nu i feb man skall sätta ingefäran. till sommaren sätter jag ut den på friland.

          Galanga har även jag alldrig lyckats med.. Har haft funderingar om de kan vara strålbehandlade.. så de var kul att se att någon lyckats..
           
          Citera
          MariaS
          Inlägg 07-02-2008, 19:27
          Länk hit: #22


          Medlem
          Antal inlägg: 12 573
          Medlem sedan:
          05-03-2004
          Medlem nr: 2 930



          CITAT (Christoffer @ 07-02-2008, 19:05) *
          I "min" asiatbutik säljer de färsk ingefära som är mjuk att bita i. Om man ska odla den, måste man torka den först, eller kan man bara sätta den i jorden?

          Plantera den färsk i stor kruka. Låt den stå varm och ljust, så dröjer det inte länge innan den tittar upp. Fram i november kan du sen skörda limegrön färsk ingefära, som är lite syrlig i smaken. Härligt!
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 07-02-2008, 19:35
          Länk hit: #23


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Låter väldigt gott. Jag visste inte att den är limegrön när den är superfärsk.
           
          Citera
          MariaS
          Inlägg 08-02-2008, 13:59
          Länk hit: #24


          Medlem
          Antal inlägg: 12 573
          Medlem sedan:
          05-03-2004
          Medlem nr: 2 930



          CITAT (Christoffer @ 07-02-2008, 19:35) *
          Låter väldigt gott. Jag visste inte att den är limegrön när den är superfärsk.

          Det är som med färskpotatisen, den är ju inte gul heller när den är färsk... Ingefäran har knappt skal den heller när den är helt färsk.
           
          Citera
          Eva i Höga
          Inlägg 08-02-2008, 14:14
          Länk hit: #25


          Medlem
          Antal inlägg: 3 454
          Medlem sedan:
          12-06-2006
          Medlem nr: 7 932



          Av ingefäran kan man göra marmelad. Köpte av MariaS på en växtloppis för en tid sedan. Supergod!


          --------------------
          Eva

          En som inte gör dumheter som ung,
          gör det som gammal!
           
          Citera
          Kryddan03
          Inlägg 11-02-2008, 21:15
          Länk hit: #26


          Medlem
          Antal inlägg: 1 257
          Medlem sedan:
          17-03-2004
          Medlem nr: 3 013



          Oj vad spännande! Odla ingefära måste testas! biggrin.gif


          --------------------
          Odlar på taket i zon II
           
          Citera
          Lisbeth zon2
          Inlägg 12-02-2008, 15:03
          Länk hit: #27


          Medlem
          Antal inlägg: 149
          Medlem sedan:
          01-02-2007
          Medlem nr: 9 032



          CITAT (MariaS @ 07-02-2008, 19:27) *
          Fram i november kan du sen skörda limegrön färsk ingefära, som är lite syrlig i smaken. Härligt!

          Vad använder du det till? Jag river färsk ingefära till äppelkaka.
           
          Citera
          MariaS
          Inlägg 12-02-2008, 15:20
          Länk hit: #28


          Medlem
          Antal inlägg: 12 573
          Medlem sedan:
          05-03-2004
          Medlem nr: 2 930



          CITAT (Lisbeth zon2 @ 12-02-2008, 15:03) *
          Vad använder du det till? Jag river färsk ingefära till äppelkaka.

          Som redan angivits...Ingefärsmarmelad! Sen använder jag en del till ingefärspäron och kycklinggryta också.

          Redigerat av MariaS: 12-02-2008, 15:20
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 12-02-2008, 16:47
          Länk hit: #29


          Medlem
          Antal inlägg: 18 592
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Varm ingefärsdricka. Krossa färsk ingefära i morteln och stoppa en tekula full och häll på hett vatten och låt dra, drick varmt ev. med lite honung i. Man blir varm i hela kroppen bra när man känner sig fusen eller lite förkyld.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          160kvm stort hus
          Inlägg 13-02-2008, 10:19
          Länk hit: #30


          Medlem
          Antal inlägg: 857
          Medlem sedan:
          17-03-2004
          Medlem nr: 3 016



          wow det här måste jag testa!!

          Älskar syltad ingefära, som man får till sushin.

          En recepttråd kanske? Please...


          --------------------
          Bygger upp en ny trädgård i zon 3 ( Näshulta, Eskilstuna )


          (Bytt sign från 16kvm stor balkong)
           
          Citera
          Stella-Polaris
          Inlägg 13-02-2008, 10:24
          Länk hit: #31


          Gäster






          Den vanliga ingefäran du köper i affären är inte så bra att göra Gori på... Den thailändska mjuka är mycket bättre. Skiva och lägg in i salt,socker och vinägerlag.. Problemet är mest att hitta en vinäger som passar.. Risvinsvinäger ger mest lik smak enligt min mening
           
          Citera
          GasseG
          Inlägg 18-03-2009, 02:10
          Länk hit: #32


          Medlem
          Antal inlägg: 52
          Medlem sedan:
          12-05-2008
          Medlem nr: 15 993



          CITAT (Stella-Polaris @ 13-02-2008, 10:24) *
          Den vanliga ingefäran du köper i affären är inte så bra att göra Gori på... Den thailändska mjuka är mycket bättre. Skiva och lägg in i salt,socker och vinägerlag.. Problemet är mest att hitta en vinäger som passar.. Risvinsvinäger ger mest lik smak enligt min mening
          Den thailänska ingefäran är det en annan sort än den vanliga Zingiber officinale?

          Kan man äta någon eller några av de andra Zingiber sorterna?

          Redigerat av GasseG: 18-03-2009, 02:14
           
          Citera
          GasseG
          Inlägg 13-04-2009, 12:20
          Länk hit: #33


          Medlem
          Antal inlägg: 52
          Medlem sedan:
          12-05-2008
          Medlem nr: 15 993





          Vet ni om någon annan Zingiber går att äta!?

          Redigerat av GasseG: 13-04-2009, 12:32
           
          Citera
          smuleborg
          Inlägg 13-04-2009, 14:31
          Länk hit: #34


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Tack! Nästa år ska vi så chili och - odla ingefära. Vad man lär sig i detta Forum.


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera
          Nina K
          Inlägg 13-04-2009, 19:37
          Länk hit: #35


          Medlem
          Antal inlägg: 102
          Medlem sedan:
          16-05-2007
          Medlem nr: 10 461



          Har ingefärans blad någon smak av ingefära? Funderade om det går att göra som med vitlök att man man kan få en svagare arom genom hackad blast? Fast den ser ju rätt "gräsig" ut - inte så tuggvänligt kanske. smile.gif
          Nyfiken...

           
          Citera
          MariaS
          Inlägg 14-04-2009, 07:54
          Länk hit: #36


          Medlem
          Antal inlägg: 12 573
          Medlem sedan:
          05-03-2004
          Medlem nr: 2 930



          CITAT (Nina K @ 13-04-2009, 20:37) *
          Har ingefärans blad någon smak av ingefära? Funderade om det går att göra som med vitlök att man man kan få en svagare arom genom hackad blast? Fast den ser ju rätt "gräsig" ut - inte så tuggvänligt kanske. smile.gif
          Nyfiken...

          Du har redan svarat på din egen fråga. Men färsk ingefära smakar inte speciellt starkt. Det är först som torkad och mald den blir koncentrerad i smaken. Färsk ingefära är däremot ganska syrlig.
           
          Citera
          katah
          Inlägg 18-07-2009, 21:31
          Länk hit: #37


          Medlem
          Antal inlägg: 1 834
          Medlem sedan:
          18-07-2004
          Medlem nr: 4 107



          Hur förvarar ni ingefäran under vintern ?
          Hur länge går det att förvara den ?

          Jag skulle tänka mig att riva lite ingefära på olika grönsaksrätter som krydda ...
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 18-07-2009, 22:21
          Länk hit: #38


          Medlem
          Antal inlägg: 18 592
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Om man låter knölarna ligga kvar i jorden som hålls ganska torr håller de runt 4-6månader (bara att låta hinkarna stå i rumstemperatur). I skördad form kan man ju ha dem åtminstone någon månad i kylskåpet fast jag tycker det är bättre att skala dem och stoppa dem i frysen det går utmärkt att riva ingefäran när den är fryst och ingefäran håller ju mycket länge i frysen.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 19-07-2009, 08:23
          Länk hit: #39


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          spännande! Ingefära måste jag prova!


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          katah
          Inlägg 19-07-2009, 11:01
          Länk hit: #40


          Medlem
          Antal inlägg: 1 834
          Medlem sedan:
          18-07-2004
          Medlem nr: 4 107



          Skulle hinkar men färdiga knölar trivas i frostfritt växthus under vintermånaderna ?

          Hur mycket ingefära ska kan man räkna med att få från en knöl i en hink,
          kan en hink-skörd räcka för husbehovet om man river ett par centimeter ingefära till ett par rätter / vecka ?

          Det här kommer att bli spännande!
           
          Citera

          3 sidor V  < 1 2 3 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 20-04-2024, 02:25
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon