CITAT (EKLO @ 31-10-2013, 23:03)
![*](style_images/1/post_snapback.gif)
Hej,
ett krångel med långa trådar som denna är att man (jag) inte alltid orkar läsa hela tråden, men en hel del har jag läst och har ett tillägg (som då möjligen redan kan vara nämnt utan att jag sett): det finns ju andra skäl än den egna hälsan till att dra ned på köttkonsumtionen - tex energiåtgången.
Men för mig som ändå äter kött (och har flera allvarligt kroniskt sjuka vänner) är en än viktigare sak att inte köpa kött producerat i annat land. Det visar sig nämligen att Sverige har ett av de hårdaste regelsystemen för användning av antibiotika för köttdjur - och stor antibiotikaanvändning är en av de viktigare orsakerna till resistenta bakterier - och det är sannerligen ett skrämmande scenario vi står inför om vi inte kan bota bakteriesjukdomar.
Om detta tror jag eg. ingen tvekar. Köp alltså ekologiskt, eller åtminstone svenskt kött.
Dock finns det ett väldigt enkelt kryphål i detta regelverk, nämligen att djuren blir sjuka eller rent utav "sjuka" så får dem utskrivet antibiotika, och det är lönsamt för djuren växer fortare på antibiotika, så att tro att man inte får i sig antibiotika resistenta bakterier ifrån svenskt kött blir inget annat än en myt.