Mmmm, men de smälter i munnen, det kan jag lova
Jag brukar göra mer än en sats, för de brukar inte räcka länge.
1/2 l mjölk ( röd )
1 pkt bakjäst
1 kryddmått salt
1 1/2 dl socker
150 gram smör eller margarin
1 1/2 msk vannilinpulver
1 påse saffran
1 tsk bakpulver
1 ägg
10-12 dl vetemjöl
Blanda jäst, socker och övriga torra ingredienser ( ej mjölet ) i en bunke. Låt det smälta ihop.
Under tiden har du smält margarinet och blandat det med mjölken. Den blandningen ska nu vara " fingervarm " ( ca 37 grader ). Häll vätskan i den andra bunken. Rör om ordentligt.
Tilsätt mjölet, och arbeta degen tills den blir smidig.
Låt degen jäsa ca 35-40 min.........
Fyllning: Rumsvarmt margarin, 200-300 gram, en påse hasselnötkärnor som ska vara malda eller finkrossade, 2-3 dl socker. blanda samman till en varm och mjuk smet När degen är färdigjäst, kavla ut den tunnt och bred ut fylningen.
Rulla ihop så " tight " det går. skär rullen i bitar och stoppa i bakformar,
Pensla med ägg och strö pärlsocker över.
Grädda i 250 gader, ca 10 min.
Om det är nåt som är oklart hoppas jag att ni frågar
Jag hade glömt vetemjölet
Redigerat av Gillan: 08-11-2007, 08:14
F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri☺ /Gillan,zon 3-4
De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!