Jo, Överbölingen.
Stevian är väldigt kinkig att gro, enligt mina erfarenheter.
Jag samlar bladen 3-4 gånger / sesong och har oftast 2-5 plantor i olika storlekar.
Jag övervintrar dom i växthuset, med dålig tillsyn, vissa år överlever någon, vissa år dör alla plantor,
men jag sår nya varje vår
bladen torkar jag på en serveringsfat några dagar och sedan mortlar till pulver,
silar genom en finmaskig sil och häller i en vacker burk.
En desiliter av varan räcker hela vintern och vi är 5 i familjen.
Vi smaksätter oftast vaniljsås och egen gräddglass med stevia.
där man behöver 2 dl socker, använder jag 1/4 tsk torkad stevia och kanske 1 msk socker.
Stevian stärker sockersmaken, men det hela smakar inte bara stevia-sött.
Jag anväder den också på samma sätt till några bakelser ibland ( muffins) eller
till chokladbollar ( sånt där man blandar smör, socker, kakao och kokosflingor/havregryn)