Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
 

Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


4 sidor V  < 1 2 3 4 >  
Skriv svarNytt inlägg
> Hur länge matar ni fåglarna på våren?
Gunilla T
Inlägg 21-04-2012, 09:26
Länk hit: #21


Gäster


CITAT (Myosotis @ 21-04-2012, 10:18) *
Nej det behöver inte vara skadligt, det jag försöker säga är bara att man bör vara medveten om att det kan vara skadligt och då blir det lite fel.

Vi har förstört naturen och utrotat arter och gjort så att många arter har minskat, men vi kan som sagt inte rädda göktytan genom att mata bofinkar.


kompiskram.gif önskar alltid jag kunde göra mer...och du har naturligtvis rätt i att det krävs kunskap. Jag har aldrig riktigt förstått när människor dräller ut kemikalier i trädgården samtidigt som man matar småfåglarna på vintern.
 
Citera
*Stintan*
Inlägg 21-04-2012, 09:42
Länk hit: #22


Medlem
Antal inlägg: 22 483
Medlem sedan:
04-08-2005
Medlem nr: 6 301CITAT (Myosotis @ 21-04-2012, 09:08) *
Jo det går, de har klarat sig i alla tider utan att människan har lagt sig i. Men om du vill mata bofink passar det bra med solrosfrön.


Men är det inte så att människan faktiskt förvärrat situationen för fåglarna genom att förändra landskapet. Varför har annars vissa fågelarter mer eller mindre försvunnit. Jag tror att det är för enkelt att säga att fåglarna har klarat sig i alla tider utan att människan lagt sig i. Om man ska mata eller inte beror på vem man frågar men t.ex. Naturskyddsföreningen uppmanar till matning och så även Wildlifegarden och Naturhistoriska Riksmuséet. Att mata fåglarna med solrosfrö, hampafrön, nötter, talgbollar, russin, hackad ost, äpplen, kokosnöt mm. kan då inte jag se som något fel. För vissa småfåglar kan det vara livsuppehållande under vintern. Sen är det bara en bonus att man genom matningen har möjlighet att på nära håll kunna studera fåglarna i sin trädgård. Jag har väldigt svårt att tro att det på något sätt skulle vara fel att mata fåglarna även vår och höst. Åtgången på fågelmat minskar när de finner mat i naturen för fåglarna är inte dumma.


--------------------
Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
 
Citera
Myosotis
Inlägg 21-04-2012, 11:28
Länk hit: #23


Medlem
Antal inlägg: 19 673
Medlem sedan:
30-09-2007
Medlem nr: 12 674CITAT (*Stintan* @ 21-04-2012, 10:42) *
Men är det inte så att människan faktiskt förvärrat situationen för fåglarna genom att förändra landskapet...

Det är ju precis det jag säger! Mellanspetten utrotades för att människan högg ner alla ekar. Som sagt är det just nu lantbrukets fåglar som är värst drabbade: ladusvala, tofsvipa, sånglärka osv. Dem kan du inte mata vid ditt fågelbord på vintern, de har andra problem. Du matar mesar, bofinkar och andra vanliga arter som skulle klara sig lika bra ändå. Om du matar med allt du räknar upp så är det varierat och bra och lär inte skada fåglarna, men ladusvalan är i Afrika då och kommer fortfarande att dö ut. Jag begriper mig inte på folk som uppmanar allmänheten att mata fåglar. Antingen tjänar de själva pengar på det eller så har de vikt sig för trycket: alla vill mata, alla säger att det är bra att mata - jaja, mata då, det gör väl ingen större skada.
Kungsfågeln, Sveriges minsta fågel, väger bara 4-5g och är stannfågel. Inte ens den har några problem att överleva vintern, de kommer inte till några matningar utan äter pyttesmå spindlar och insekter i skogen. Är det inte fantastiskt? Tänk vilken energiåtgång att hålla en sån liten kropp varm och vid liv en hel lång vinternatt. Jag tycker det är respektlöst att påstå att inte talgoxarna skulle klara sig själva som är mycket större, nyfiknare och äter mer varierat.
Jag matar ju lite själv på vintern för att det är så roligt att ha fåglarna nära och titta på dem. Men jag gör mig inte illusionen att jag räddar världen genom det. Naturhistoriska Riksmuséet och de andra kanske också inser att fördelen med att få folk att känna empati för fåglarna överväger eventuella nackdelar med själva matningen.

Smittspridning


--------------------
Det ska gå.

 
Citera
*Stintan*
Inlägg 21-04-2012, 12:10
Länk hit: #24


Medlem
Antal inlägg: 22 483
Medlem sedan:
04-08-2005
Medlem nr: 6 301Såg inte det du skrev emellan här för jag fick lgöra lite avbrott i mitt skrivande. En observation bara, ta gråsparven, visserligen finns det massor av såna men den är numera inte alls lika frekvent vid matbordet som pilfinken är iallafall min observation. Vad vet vi om hur många talgoxar och andra som dukar under på vintern?
Kungsfågeln är ju en utpräglad insektsätare och lever ju i såna biotoper att den kan klara sig så inte konstigt att den inte besöker fågelborden.

Visst man räddar inte de värst drabbade flyttfåglarna genom att mata stannfåglar på vintern men vad är det som säger att man därför inte ska mata fåglarna. Jag har t.o.m matat fasanerna med havrekross och dom städar bra under matbordet. Många säger ju att dom minskat väldigt i antal men hos mig fanns det massor. Hackspettar gillade också att bli matade. Vad menar du skulle vara nackdelarna? Jag vet ju att du är oerhört kunnig om fåglar så det är intressant att höra dina synpunkter. Hur man räddar de värst drabbade flyttfåglarna ser jag som en annan problematik.


--------------------
Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
 
Citera
Huggorm
Inlägg 21-04-2012, 12:16
Länk hit: #25


Moderator
Antal inlägg: 17 074
Medlem sedan:
27-01-2007
Medlem nr: 9 009En del svaga och sjuka individer skall stryka med under vintern, för att stärka arten. Även om de klarar sig blir de utkonkurrerade av de andra i kampen om revir, så de får ändå inga bra fågelliv
 
Citera
Myosotis
Inlägg 21-04-2012, 13:23
Länk hit: #26


Medlem
Antal inlägg: 19 673
Medlem sedan:
30-09-2007
Medlem nr: 12 674CITAT (Huggorm @ 21-04-2012, 13:16) *
En del svaga och sjuka individer skall stryka med under vintern, för att stärka arten. Även om de klarar sig blir de utkonkurrerade av de andra i kampen om revir, så de får ändå inga bra fågelliv

Det är ett argument. Svagare individer får svagare avkomma som de inte klarar av att föda upp lika bra. Många säger sig vilja minska lidandet för djuren genom att mata. Jag har ingen aning om hur man ska räkna ut i lidande hur det blir om man matar eller inte matar. Kanske är det några svaga individer som klarar vintern tack vare din matning, de slipper svälta ihjäl men då kanske deras ungar dör nästa sommar. Vilket är bättre? Vem bestämmer vad som är det rätta?

Ensidig kost har jag redan nämt, om mesar äter enbart solrosfrön får de sämre kondition (och även deras ungar får sämre förutsättningar).

Sjukdomar sprids lättare vid matningar eftersom fåglarna är koncentrerade på ett onaturligt sätt. Många tror tyvärr fortfarande på den gamla sagan att man inte skulle få sluta mata när man väl har börjat, så de fortsätter fast fåglarna dör av salmonella. Min granne gjorde så för ett antal år sen. Jag sa till henne att det sitter en sjuk domherre i din häck, du kanske bör sluta mata ett tag så du inte får en salmonellaepidemi. Hon bara skrattade ut mig och fortsatte mata, som vanligt med hänvisning till skumma självutnämnda tv-experter. Domherrarna dog. Men det var inte domherrarnas liv som var det viktiga utan känslan av att ha gjort någonting bra.

Gråsparven minskar. Den följde efter människan pga hästarna som fanns förr, i hästspillningen fanns det gott om osmälta frön. När hästarna försvann från gatorna anpassade de sig och har klarat sig bra, men nu händer det något. Man la inte ens märke till det i början för att de var så vanliga att ingen tittade på dem. Gråsparvar är fröätare men precis som de flesta andra finkfåglar matar de sina ungar med insekter. Ungar som föds upp på bröd och annan skräpmat får proteinbrist och kan få sämre utvecklat skelett t.ex. har jag för mig, det finns en bra länk men jag hittar den inte nu, återkommer om jag hittar den. Så även om du skulle hälla ut obegränsat med spannmål på gatorna skulle det fortfarande finnas kvar en brist på lämpliga insekter vid rätt tidpunkt. Om alla trädgårdar och parker tilläts att vara lite ostädade skulle det hjälpa många fåglar mer. Inget gift, inhemska växter, ogräs.

Visst är kungsfågeln en insektsätare, det jag menade med att ta upp den var att även mesar hittar och äter sånt på vintern plus att de äter annat och har lättare för att hitta nya födokällor pga sin nyfikenhet och intelligens. Det är just såna fåglar som klarar sig bäst, kråkfåglar är ett annat exempel.

Fasanen har jag inga synpunkter på, den är inte inhemsk och borde inte finnas alls, men den har faktiskt hittat en nisch där den inte konkurrerar ut några inhemska arter så den stör mig inte. För att fasanpopulationen ska vara stabil måste man mata och släppa ut, det är egentligen en jaktfråga som jag inte bryr mig så mycket om.--------------------
Det ska gå.

 
Citera
Myosotis
Inlägg 21-04-2012, 13:29
Länk hit: #27


Medlem
Antal inlägg: 19 673
Medlem sedan:
30-09-2007
Medlem nr: 12 674CITAT (*Stintan* @ 21-04-2012, 13:10) *
Hur man räddar de värst drabbade flyttfåglarna ser jag som en annan problematik.

Ja, det har du rätt i, det är en helt annan fråga. Men om man skulle ta alla pengarna som folk så meningslöst och onödigt lägger på fågelmat så skulle man kunna göra något roligare för dem. Köpa upp mark för att bevara hålträd, anlägga en våtmark, hävda en äng, stängsla in ett område så det kan betas igen, ge pengarna till forskningen... Eller kanske ta ledigt från jobbet en dag och plocka ogräset för hand istället för att använda gift.


--------------------
Det ska gå.

 
Citera
*Stintan*
Inlägg 21-04-2012, 13:44
Länk hit: #28


Medlem
Antal inlägg: 22 483
Medlem sedan:
04-08-2005
Medlem nr: 6 301Tack Myo! Det är ju lite märkligt då att så stora organisationer och andra som borde ha kunskapen ändå rekommenderar att man ska mata fåglarna på vintern och även med vad. Själv tror jag nog att de svaga och sjuka individerna dör oavsett man hänger ut talgbollar eller ej.


--------------------
Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
 
Citera
Huggorm
Inlägg 21-04-2012, 14:20
Länk hit: #29


Moderator
Antal inlägg: 17 074
Medlem sedan:
27-01-2007
Medlem nr: 9 009Om man vill göra något för fåglarna, men inte har möjlighet att göra något stort så är det alltid bra att sätta upp en holk. Eftersom det är stor brist på ihåliga boträd på grund av människans härjningar så påverkar holkarna balansen åt rätt håll, tillbaka mot den naturliga nivån.
 
Citera
Myosotis
Inlägg 21-04-2012, 14:20
Länk hit: #30


Medlem
Antal inlägg: 19 673
Medlem sedan:
30-09-2007
Medlem nr: 12 674CITAT (*Stintan* @ 21-04-2012, 14:44) *
Det är ju lite märkligt då att så stora organisationer och andra som borde ha kunskapen ändå rekommenderar att man ska mata fåglarna på vintern...

Ja jag tycker det är väldigt urskiljningslöst att säga att man ska mata. Det känns lite som om de idiotförklarar folk istället för att gå in på för- och nackdelar och låta folk bilda sig en egen uppfattning. Men om man tar SOF t.ex. så är det väl så att några ören per förpackning såld fågelmat går till dem? Inte konstigt om de i så fall vill manipulera folk.--------------------
Det ska gå.

 
Citera
Myosotis
Inlägg 21-04-2012, 14:32
Länk hit: #31


Medlem
Antal inlägg: 19 673
Medlem sedan:
30-09-2007
Medlem nr: 12 674CITAT (Huggorm @ 21-04-2012, 15:20) *
Om man vill göra något för fåglarna, men inte har möjlighet att göra något stort så är det alltid bra att sätta upp en holk. Eftersom det är stor brist på ihåliga boträd på grund av människans härjningar så påverkar holkarna balansen åt rätt håll, tillbaka mot den naturliga nivån.

tummenupp.gif Holkar behövs. På tal om kunskap och förhastade svar så känner ni väl till Susanne Åkesson? Mycket kunnig forskare, allt hon säger/skriver brukar vara vansinnigt intressant, klokt och genomtänkt, jag gillar henne verkligen. Men för ett tag sen var hon med i naturmorgon som jag lyssnar på ibland. På en fråga om holkar svarade hon att man bara kunde sätta upp en holk i en normalstor trädgård fear.gif Det trodde jag inte om henne att hon skulle säga något så ogenomtänkt. Men så banala saker som vintermatning och fågelholkar kanske inte är av intresse för forskare. Jag skulle säga ju fler holkar desto bättre! Starar och tornseglare bor ändå i kolonier, och mesar och flugsnappare avgör själva hur nära varandra de vill bo. Några holkar förblir tomma - so what, bättre tur nästa år. Flugsnapparen kastar ut ett mespar när den kommer i maj, det kan ju vara bra om det finns en tom holk kvar då så mesarna kan flytta. Har man riktig tur kan man få en göktyta eller kattuggla i sin holk, det är bara att sätta upp en massa holkar i olika storlekar och med olika håldiameter och hålla tummarna. Det enda man måste tänka på är att insidan av framsidan inte får vara hal och att för små bottenplattor leder till mindre kullar, det är ju onödigt.


--------------------
Det ska gå.

 
Citera
Meriona
Inlägg 21-04-2012, 17:10
Länk hit: #32


Gäster


CITAT (Myosotis @ 21-04-2012, 15:20) *
.... Men om man tar SOF t.ex. så är det väl så att några ören per förpackning såld fågelmat går till dem? Inte konstigt om de i så fall vill manipulera folk.

Varför skulle de få det? Mer än möjligen att något enskilt företag eller kedja valt att sponsra?
 
Citera
Flemming
Inlägg 21-04-2012, 17:46
Länk hit: #33


Medlem
Antal inlägg: 775
Medlem sedan:
29-01-2011
Medlem nr: 38 520Matar året runt och jag tänker inte sluta !

Talgoxeparet har redan flyttat in i holken.
Blåmesen har hämtat massor av hundhår vilka jag tryckte in i en hållare för energikakor.
Energikakorna var/är värdelösa och dom enda som äter sk*ten är kråkfåglarna men då skall maten först mosas innan dom rör den...
Flera holkar på balkongen (Talgoxe, blåmes,rödhake och en större öppen holk/hylla) endast talgoxarna ville bo här förra säsongen.
Maten är en blandad kompott,jordnötter hela/hackade som är favoriten,krossade talgbollar,havregryn,skalade solrosfrön,hela solrosfrön,vetekross...
Ett stort vattenbad och ett mindre vilka är väldigt populära bland fåglarna.

Hålla rent runt maten är A o O för att det inte skall spridas sjukdomar,byt vatten dagligen och kolla fågelmaten,är den smutsig BYT.
Att fåglarna skulle bli klena och eländiga av att få lite mat,det ger jag inte mycket för...
Tvärtom,Herr och fru talgoxe åt så det knakade när dom var igång och matade sina tre småttingar i holken.
Småttingarna fick krossad talgboll och annat lättsmält från "restaurangen" på balkongen.
Insekter flögs in i parti och minut,så kosten var blandad och definitivt inte ensidig !
Hela familjen kom till bordet under sommaren och än idag finns det flera som hälsar på för lite mat...

Gråsparvarna är inte utdöende,kom hit och titta på/ i grannens ligusterhäck eller panntaket,här finns en uppsjö gråsparvar och dom hjälps åt att bygga bo under takpannorna.
Vi har nog aldrig haft så många sedan jag flyttade in här 2005 och dom har ökat radikalt sedan matningen startade...
Pilfinkarna var här i vintras men har numera flyttat till sina egna domäner.

Rädda världen kan inte en människa men tillsammans är vi starka och det gäller fortfarande !
Ta dit ansvar och hjälp fåglarna/djuren !

Här dör endast fåglarna av katter och rovfåglar men då har vi kommit in på minerat mark...

Redigerat av Flemming: 21-04-2012, 17:48


--------------------
Avskyr jakt och slakt men räddar gärna djur från döden.
Skänker pengar till Djurrättsalliansen, WSPA, Svenska Hästars Värn och Djurskyddet Sverige.
Zon 1 enligt kartan men ibland känns det som zon 13
 
Citera
Myosotis
Inlägg 21-04-2012, 18:10
Länk hit: #34


Medlem
Antal inlägg: 19 673
Medlem sedan:
30-09-2007
Medlem nr: 12 674CITAT (Flemming @ 21-04-2012, 18:46) *
...Energikakorna var/är värdelösa...

Är de? Var köpte du dem? Jag har bara haft en sån en gång, koltrastarna blev saliga. Det finns ju säkert olika kvalité.

Bra att du håller rent och matar varierat. De blir inte klena och eländiga av att få lite mat utan det jag har sagt är att allätares kondition försämras om de bara äter solrosfrön. Studien verkade seriös och resultatet vettigt, jag ser ingen anledning att tro att de har fel.

CITAT (Meriona @ 21-04-2012, 18:10) *
Varför skulle de få det? Mer än möjligen att något enskilt företag eller kedja valt att sponsra?

Jag har sett det på nån förpackning, men det finns säkert olika märken så de kanske bara stödjer vissa confused.gif


--------------------
Det ska gå.

 
Citera
Flemming
Inlägg 21-04-2012, 18:39
Länk hit: #35


Medlem
Antal inlägg: 775
Medlem sedan:
29-01-2011
Medlem nr: 38 520Köpte kakorna på Ekohallen i Malmö,har för mig att dom även fanns på Coop Forum.
Definitivt slut på Ekohallen men Vivara.se http://www.vivara.se/product/id=370/litet_fettpaket.html har tydligen året runt...
Vet att du hatar länkar men vill man se,då måste man titta !
Här blev koltrastarna endast saliga över russin,äpplen och riven ost.
Dom äter fortfarande russin men inga större mängder och endast några få "kolisar" dyker upp,vilket är helt normalt.
Okej,jag skall säga till dom att äta allsidigt smile.gif


Gick ut och tog en bild på hållare...
Bifogade fil(er)
Bifogad fil  Hundh_rsh_llare.jpg ( 638.89k ) Antal nedladdningar: 8
 


--------------------
Avskyr jakt och slakt men räddar gärna djur från döden.
Skänker pengar till Djurrättsalliansen, WSPA, Svenska Hästars Värn och Djurskyddet Sverige.
Zon 1 enligt kartan men ibland känns det som zon 13
 
Citera
Myosotis
Inlägg 21-04-2012, 19:02
Länk hit: #36


Medlem
Antal inlägg: 19 673
Medlem sedan:
30-09-2007
Medlem nr: 12 674CITAT (Flemming @ 21-04-2012, 19:39) *
Vet att du hatar länkar...

Det visste inte jag, nu blandar du nog ihop mig med någon. Vivara låter bekant. Den där med torkade insekter verkar väl bra, var det den du hade? Varför var den inte bra?

CITAT (Flemming @ 21-04-2012, 18:46) *
Ta dit ansvar och hjälp fåglarna/djuren !

Tycker inte man ska ge folk dåligt samvete när de inte matar nono.gif alla har väl inte råd och så får de samvetskval helt i onödan.


--------------------
Det ska gå.

 
Citera
Myosotis
Inlägg 21-04-2012, 19:13
Länk hit: #37


Medlem
Antal inlägg: 19 673
Medlem sedan:
30-09-2007
Medlem nr: 12 674CITAT (Flemming @ 21-04-2012, 18:46) *
Gråsparvarna är inte utdöende...

Gråsparven minskar

Vanliga fåglar minskar

Gråsparven i Storbritannien


--------------------
Det ska gå.

 
Citera
Flemming
Inlägg 21-04-2012, 21:38
Länk hit: #38


Medlem
Antal inlägg: 775
Medlem sedan:
29-01-2011
Medlem nr: 38 520CITAT (Myosotis @ 21-04-2012, 20:02) *
Det visste inte jag, nu blandar du nog ihop mig med någon. Vivara låter bekant. Den där med torkade insekter verkar väl bra, var det den du hade? Varför var den inte bra?


Tycker inte man ska ge folk dåligt samvete när de inte matar nono.gif alla har väl inte råd och så får de samvetskval helt i onödan.


Du har själv skrivit i ett inlägg att länkar gillar du inte,men den exakta ordalydelsen kommer jag inte ihåg.
Kanske jag letar upp den en dag men inte just nu.

Torkade insekter stämmer och varför den inte var bra,skall fråga fåglarna men dom åt inte av den...
Kändes smetig och lite halvhård i konsistensen.
Började med att ha den i hållaren men därefter hamnade den mitt på fågelbordet,ingen reaktion överhuvudtaget.
Torkade insekter är säkert bra men det var kanske "smeten" som inte gillades.

Se där,jag missade ett t i ordet ditt och tydligheten var nersatt...
Jag menade/menar,kan man göra något för fåglarna/djuren dvs. allt det du föreslog tidigare i tråden och kanske lite mer,då bör man göra det !
Alla kan göra något t.ex. skrämma bort grannens katt när den sitter och suktar efter småfåglar innocent.gif

Läste dina länkar och hittade även en undersökning angående navelludd,tog endast fyra (4) för en forskare att lösa gåtan...
Forskning är en sak och verklighet en annan,jag har massvis av gråsparvar men det har inte folket i det andra huset,som ligger 20 meter från mig...
Statistik kan bli riktigt farlig,om den används på ett felaktigt sätt !
Däremot kommer vi inte ifrån att jordbruket,skogsbruket och miljön har förändrats,en del har blivit bättre i vår värld men mycket har tyvärr blivit sämre.
Personligen tror jag att rovfåglar tar mycket fågel i skogen men även i parker och andra områden med mycket grönt.
Motorvägen mellan Malmö och Svedala är för det mesta en syn i ond bråd död,massor av rovfåglar som har hamnat framför ett fordon och då börjar man förstå varför dom "vanliga" fåglarna minskar,vi har helt enkelt varit lite väl rädda om rovfåglarna.
Jag är ingen vän av jägare men en glesning av rovfåglar måste säkert till för att återställa balansen.
Katter är ett annat problem och tyvärr dödar dom många fåglar,oftast är katterna sk tamkatter men får ströva fritt för "lilla Sessan" skulle aldrig kunna döda !
Vill inte ta katterna av dagen men ibland dess ägare...

Myo: Hittade länken,du hatar inte,endast lat ! "Måste erkänna att jag också är för lat för att klicka på länkar"
http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=9...hl=öppna+länkar
Förlåt,rätt skall var rätt blomma.gif

Redigerat av Flemming: 21-04-2012, 22:12


--------------------
Avskyr jakt och slakt men räddar gärna djur från döden.
Skänker pengar till Djurrättsalliansen, WSPA, Svenska Hästars Värn och Djurskyddet Sverige.
Zon 1 enligt kartan men ibland känns det som zon 13
 
Citera
Monarda
Inlägg 21-04-2012, 21:44
Länk hit: #39


Medlem
Antal inlägg: 4 644
Medlem sedan:
06-03-2005
Medlem nr: 5 125CITAT (Myosotis @ 21-04-2012, 19:10) *
Bra att du håller rent och matar varierat. De blir inte klena och eländiga av att få lite mat utan det jag har sagt är att allätares kondition försämras om de bara äter solrosfrön. Studien verkade seriös och resultatet vettigt, jag ser ingen anledning att tro att de har fel.
Jag har sett det på nån förpackning, men det finns säkert olika märken så de kanske bara stödjer vissa confused.gif


Vem har gjort den studien och var finns den publicerad?
 
Citera
*Stintan*
Inlägg 21-04-2012, 22:33
Länk hit: #40


Medlem
Antal inlägg: 22 483
Medlem sedan:
04-08-2005
Medlem nr: 6 301CITAT (Monarda @ 21-04-2012, 22:44) *
Vem har gjort den studien och var finns den publicerad?


Undrar också det. Sen undrar jag om så många matar fåglarna med bara solrosfrö. Jag tror de flesta som matar ger dom en massa annat också.


--------------------
Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
 
Citera

4 sidor V  < 1 2 3 4 >
Skriv svarNytt inlägg
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar): 

Enkel version Datum och tid: 23-05-2018, 07:48

Allt om Trädgård Nr.98

       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon