Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
 

Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )

 
LåstNytt inlägg
> Om moderatorer och deras befogenheter
Katarina Odla.nu
Inlägg 05-11-2012, 11:50
Länk hit: #1


Gäster


Information om forumets moderatorer och deras befogenheter

Vad är en moderator?
En moderator är en medlem som utsetts av redaktionen på Odla.nu för att se till att användarvillkor och trivselregler efterföljs i forumet. De beslut en moderator gör måste de andra medlemmarna följa. En moderator har befogenheter utöver vanliga medlemmar.

Vad gör en moderator?
1. En moderator kan ge tillsägelser och varningar. Inlägg som bryter mot användarvillkor och trivselregler ger i första hand en tillsägelse men vid allvarliga brott mot användarvillkor och trivselregler ges en varning. Tillsägelse och varning sker aldrig ute i forumet utan alltid via PM till medlemmen. Flera tillsägelser till samma person kan leda till en varning. Flera varningar leder till avstängning. En första avstängning är aldrig bestående, alla ges en ny chans. Men om samma beteende återupprepas blir användaren avstängd permanent.

Obs! Moderatorer har ingen befogenhet att stänga av medlemmar. Det är endast redaktionen som kan göra det.

2. En moderator kan gå in och styra upp i en tråd om moderatorn bedömer att det finns risk för att tråden kan spåra ur. Då ska det ske genom ett vänligt påpekande om önskan att deltagarna tänker på vad och hur han/hon uttrycker sig.

3. En moderator kan stänga en tråd utan förvarning. Det kan handla om tillfällig stängning, och då ska moderatorn informera om det i sista inlägget i tråden. Om en tråd stängs tillfälligt finns det ingen skyldighet för moderatorn att informera om skälet. Ibland kan det vara så enkelt att forumisterna och tråden behöver lugna ner sig. Det kan också handla om permanent stängning. I sådana fall ska en motivering från moderatorerna finnas med. Det kan till exempel handla om att tråden är av sådan karaktär att det finns risk för att gammalt groll blossar upp om och om igen. En motivering kan också vara att tråden gjort sitt och inte längre tillför något till forumet.

Obs! Att genast starta nya trådar om ämnen som precis blivit avstängda är inte tillåtet. Har medlemmarna frågor angående avstängda trådar ställs dessa via PM till moderatorerna.

4. En moderator kan flytta och slå samman inlägg och trådar om det anses nödvändigt eller om medlemmar önskat detta.

Att anmäla inlägg
Moderatorerna försöker att läsa så mycket som möjligt i forumet, men de kan inte vara överallt hela tiden. Därför finns möjligheten för medlemmar att anmäla ett inlägg till en moderator via PM. Det är inte tillåtet att i forumet ropa på moderator. Sådana inlägg raderas utan förklaring eller motivering.

En anmälan via PM från medlemmarna granskas av moderatorerna så fort som möjligt.

En anmälan till en moderator leder inte alltid till åtgärd. Det är upp till moderatorerna att bestämma. Tänk på att alla åtgärder inte sker öppet i forumet utan att vissa frågor hanteras via PM mellan moderator och berörd medlem.

Obs! Tänk på att PM är personliga meddelanden som endast ska läsas av avsändare och mottagare!

Att överklaga moderatorbeslut
Om en medlem vill överklaga ett moderatorbeslut gör han/hon det via PM till redaktionen, i första hand till forumvärden. Redaktionen svarar på PM från forummedlemmar snarast möjligt!

Moderatorns skyldigheter
Att vara moderator är ett förtroendeuppdrag. Om en moderator missbrukar sin ställning kan redaktionen när som helst ta bort moderatorbefogenheten. Då återgår moderatorn till att vara en vanlig medlem i forumet. Om moderatorn misskött sig grovt kan denne även bli avstängd från Odlas forum, precis som vilken medlem som helst.

En moderator har rätt att medverka i forumet även som privatperson. I sådana fall får moderatorn inte dra in sin moderatorstatus i diskussionen. Likaså ska övriga medlemmar kunna diskutera med en moderator som vanlig medlem.

Obs! Om en medlem anser att en moderator i sin privata roll uppträtt respektlöst i forumet ska man anmäla detta till en annan moderator.

En moderator ska aldrig moderera en diskussion som denne själv deltar i sin roll som privatperson. Denne ska och får inte på något sätt utnyttja sin position som moderator för att diskvalificera andras åsikter.

Undantaget är långa trådar där moderatorn inte uttryckt sin personliga åsikt på flera dagar, och/eller om tråden bytt ämne och moderatorn inte deltagit sedan ämnesbytet. I sådana fall kan moderatorn vid behov går in och agera som moderator, men endast om ingen av de andra moderatorerna har möjlighet till detta just då.

Redaktionen på Odla.nu önskar att alla medlemmar respekterar våra moderatorer, våra trivselregler och användarvillkor!

Moderatorer i forumet på Odla.nu är för närvarande
hattstugan
Huggorm
 
Citera

LåstNytt inlägg
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):


 

Enkel version Datum och tid: 02-07-2020, 22:34
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon