Har ett annat recept på morotslåda som jag brukar göra:
MOROTSLÅDA
1,5DL RISGRYN, 3DL VATTEN
0,5L GRÄDDMJÖLK, 1MSK SMÖR ELLER MARGARIN
0,5KG MORÖTTER, 1MSK SALT
2ST ÄGG, 1MSK FARINSOCKER ELLER SIRAP
MUSKOT RIVEN KAN UTESLUTAS
SKORPSMULOR, SMÖRKLICK
Koka ris,vatten tills det försvunnit. Häll på gräddmjölken koka i 20 min.cirka. Rör om vid behov.
Skala o. Riv morötterna. Tillsätt dem i gröten tillsammans med kryddorna och äggen. Fyll en
smord form med blandningen. Gör vågmönster med gaffel över ytan. Strö över skorpmjöl och
lägg på smörklickar. Grädda 45-60 min i 175 grader.
Kålrotslåda tycker jag inte om men däremot Leverlåda och det får jag av svägerskan.
Memma älskar jag fast vi tar vispad grädde och socker på "smaskens". Första gången jag åt det så tog jag lite
för mycket, så den påsken var bra att vi inte hade några gäster. Sambon fick också problem för han hade inte
ätit på länge.