|
Sidor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152
Ja du det hade jag med undrat ....väldigt fel blev det iallafall... Ljummen tyskpotatissallad då blev det rätt.
CITAT (Tikka @ 05-01-2011, 00:00) Ljummen tyskpotatissallad då blev det rätt. Och vad är DET då ? "Tyskpotatis"... Det låter ganska spännande ...
Jaha du menar så, jo jag kokar potatis som jag sedan delar i lite större bitar eller kokar redan färdig tärnade. Under tiden gör jag en vinägrett olja vinäger salt peppar en nypa socker. Sen tar jag vad jag känner för att ha i potatissalladen, hackat äpple, lök eller purjolök, kapris, nu hade jag sparris då tog jag det, vitlök mm sen blandar jag allt när potatisen är klar o ljummen. Klar för att ätas. Finns många varianter på den med dijonsenap, hackad gurka ägg mm http://svt.se/2.47267/1.521106/tysk_potatissalladGott till grillat på sommaren speciellt kan jag tycka.
Nämen ! Ungefär en sån brukar jag också göra, men jag kallar den för SVENSK potatissallad !
Fast den görs bara på sommaren. Gör den på färskpotatis; små, små, små rackare som inte behöver delas ... Det blir SÅ gott med ljummen potatis som dressingen liksom bara sjunker in i .....
O jag för tysk för min pappa har gjort den i alla år o han är från tyskland han kom hit 1957 Där ser man. Visst e den go!!!!
Mumsig !!
I dag är det afton, då skall det vara "Dopp i grytan" och Risalamalta och saftsås.
Aqvakul
05-01-2011, 09:19
Vi är bortbjudna ikväll- men det brukar bli en festlig trerättersmiddag...
Meriona
05-01-2011, 17:08
Korvstroganoff här, trettenafton är inget särskilt att fira tycker jag.
sommarhumla
05-01-2011, 18:03
En enkel men nyttig fruktsallad.
Fläskkarré med ugnsbakade rotfrukter....
"Ska" man äta ngt speciellt på trettondagsafton???
malcolm
05-01-2011, 18:17
Hämtpizza
Meriona
05-01-2011, 18:41
Mums Malcolm! VIlken sort?
Hämtpizza även här - med fläskfile.
Min favoritpizza.
titti49zon6
05-01-2011, 19:15
Potatissallad,rostbiff, sallad och ett gott glas rött Passade bra att intaga under skidskyttestafetten Potatissallad,rostbiff, sallad och ett gott glas rött Passade bra att intaga under skidskyttestafetten.
Köttbullar m gräddsås och kokt potatis.
Aqvakul
06-01-2011, 08:29
Igår blev det:
* Snittar med löjrom
* Sallad på räkor, pilgrimsmusslor och avocado
* Rådjursstek med murkelsås och gratinerat mandelpotatismos
* En utsökt fromage
* kaffe och avec
Tack kära svägerska och svåger!
Meriona
06-01-2011, 16:44
Mums AQ! Förutom pilgrimsmusslor som jag tycker är otäckt. Murkelsås äter jag inte längre heller, men det är förföriskt gott!
malcolm
06-01-2011, 16:48
CITAT (Meriona @ 05-01-2011, 18:41) Mums Malcolm! VIlken sort? Quattro till mig och Indiana till sonen. Ikväll blir det laxfilé, sån där på remsa, kokt potatis m. gröna ärter och hollandaisesås.
Aqvakul
06-01-2011, 17:56
Köttgryta och glass med fruktsallad
Ingela i Segersberg
06-01-2011, 18:16
Vitlökssoppa och nybakta ciabatta
malcolm
06-01-2011, 19:36
Åt nyss konserverade aprikoser med vispgrädde till efterrätt. :-9
Nötfärsbiffar med klyftpotatis o rostade rotfrukter o tzatziki, flädersorbe glass till efterrätt. Malcolm den efterrätten är ju för god
malcolm
06-01-2011, 19:40
katten fick också lite grädde.
Mums
Här blev det stekta kycklingfileer med ris och currysås. Jag brukar ha i lök, äpplebitar och banan i såsen. Det var mums!
Bee och alla ni andra, så smaskiga rätter ni lagar Currysås med både äpple, banan o lök i låter jättegott. Måste provas.
Överbölingen
07-01-2011, 16:33
Dubbelpanerad hajmal med permos och hemgjord remouladsås. Har inte bestämt smaken än. Kanske trattisar? förövrigt så snögar det igen och igen och igen och... Och det är banne mig löst ända ner till trädgården.
Färska räkor aioli öl o en snaps...
Aqvakul
07-01-2011, 17:20
Entrecôte med gorgonzolasås och rösti
malcolm
07-01-2011, 17:21
Rester från gårdagens lax.
Margith
07-01-2011, 17:42
Igår skulle det bli oxfilé, potatis-kluttar och bearnaise-sås, men sonen bestämde sig för att hamburgare från Max var ett bättre alternativ Så det blev oxfilé idag istället. Om ni undrar vad potatis-kluttar är, så har sonen myntat det uttrycket. Ni hittar dem i affären under namnet potatiskroketter
Ingela i Segersberg
07-01-2011, 17:45
Fläsklägg med rotmos
ninnisky
07-01-2011, 18:08
Rester från gårdagens kalkonmiddag
Den årliga lutfiskmiddagen hos mamma gick av stapeln i kväll. Mums.
herkules
08-01-2011, 09:22
2 nävar chips och jordgubbsglass blev det igår, idag ska jag nog ta mig i kragen och laga mat
sqrulan
08-01-2011, 15:21
Haha...där fick du nästan med allt på kostcirkeln Herkules! Nu är jag super hungrig så det blir blomkålsvitsåsen från igår, slår den över nötköttet jag har färdiglagat på med lite/mycket ost och gratinerar.
Eva i Skåne
08-01-2011, 15:31
Idag blir det hämtepizzor
sqrulan
08-01-2011, 15:47
CITAT (Eva i Skåne @ 08-01-2011, 15:31) Idag blir det hämtepizzor Mums va gott!
Pita bröd med kebab mm Men jag får aldrig bröden perfekta de blir hårda eller platta idag gick det sådär 3av 6 blev riktigt bra!
Meriona
08-01-2011, 16:09
Det får bli resternas helg detta, det går inte in en fiskpinne till i frysen, så det måste bli lite tömt där.
Aqvakul
08-01-2011, 16:10
Vi ska på italiensk fest..
sqrulan
08-01-2011, 16:19
Åhh va kul!
Jag hittar inte tråden med recept? Ville fråga om pitabrödfyllning!
Meriona
08-01-2011, 16:22
Recept är väl ingen tråd, det är ju en hel avdelning? Eller menar du en tråd om just pita?
Bengalow
08-01-2011, 16:25
Rödbets- och fetafyllda stora "köttbullar" med ugnsbakad klyftpotatis, samt svarta oliver, och naturligtvis lite rödvin i glasen.
ninnisky
08-01-2011, 16:30
Just avätit: vinpocherade spättafileer med kalixromsås och "harrykuverts." Inte fel alls efter all julmat.
Dessert: rabarberglass (hemgjord) och en liten havrekaka därtill.
herkules
08-01-2011, 16:43
CITAT (sqrulan @ 08-01-2011, 15:21) Haha...där fick du nästan med allt på kostcirkeln Herkules! /.../ ja och tyvärr så blir det nog bara 2 mackor och en påse torkade ananasbitar till middag idag, fattar inte men matlusten är som bortblåst nåja, jag har iaf kokat kycklingfilé och råris till hundarna.
sqrulan
08-01-2011, 16:44
CITAT (Meriona @ 08-01-2011, 16:22) Recept är väl ingen tråd, det är ju en hel avdelning? Eller menar du en tråd om just pita? Tråden då? Hittar den inte
Meriona
08-01-2011, 17:35
CITAT (ninnisky @ 08-01-2011, 16:30) Just avätit: vinpocherade spättafileer med kalixromsås och "harrykuverts." Inte fel alls efter all julmat.
Dessert: rabarberglass (hemgjord) och en liten havrekaka därtill. Jag tror att du bara hittar på, säkert blev det en halv special - va? Så DÄR god mat kan man bara inte äta en vanlig lördag? CITAT (herkules @ 08-01-2011, 16:43) ja och tyvärr så blir det nog bara 2 mackor och en påse torkade ananasbitar till middag idag, fattar inte men matlusten är som bortblåst nåja, jag har iaf kokat kycklingfilé och råris till hundarna. Du skämmer du bort dina bebisar Herkules! CITAT (sqrulan @ 08-01-2011, 16:44) Tråden då? Hittar den inte Inte jag heller, för jag vet inte vilken tråd du menar.
Margith
08-01-2011, 18:41
CITAT (Klint @ 08-01-2011, 15:50) Pita bröd med kebab mm Men jag får aldrig bröden perfekta de blir hårda eller platta idag gick det sådär 3av 6 blev riktigt bra! Jag kör bröden i micron. 3 bröd, 30 sek, full effekt. Det tycker jag brukar bli bra. Idag fick vi oväntat middagsfrämmande, så det blev lasagne.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
|
|
|