|
Att hitta på vad man ska äta kan gå fort eller vara hopplöst! Det gäller för mig både till vardagsmaten, helgmiddagen eller när man ska bjuda på lite festligheter.
Man står där i kylskåpet och skakar på huvudet eller funderar i affären - vad kan jag göra med detta?
Så inspirera mig och varandra med tankar, idéer och recept - vad kan man göra med kycklingbröstfilé?
Blanda dijon-senap och franska örtkryddor med salt och peppar, stryk på filéerna och linda därefter in dem i bacon. Stek i panna tills de fått fin färg och låt dem gå klara i ugnen. Ös gärna med spadet någon gång under tiden.
Nypotatis smakar gott till, och någon smaksatt crème fraîche är gott som sås till.
KYCKLINGFILÉ I CURRY
Strimla 2-3 kycklingbröstfiléer Bryn dem med salt och peppar Krydda med curry, paprikapulver, chilipulver, basilika
Slå över creme fraiche, gräddfil, turkisk- eller matlagningsyoghurt som sedan får koka ihop.
Servera med ris och strimlad paprika.
(Detta recept funkar även med fläskkött.)
Robbanp
20-04-2012, 21:29
Snittade och fyllda med någon god ost är inte heller helt fel. Strimlar (eller åtminstone delar) och steker med diverse saker gör vi ganska ofta, funkar med det mesta, med eller utan sås till.
1. Flygande Jacob utan banan har blivit en favorit hos oss
2.Stek strimlad kycklingfile med lök och vitlök,en rejäl klick sambal olek,spiskummin,salt och peppar lite citronsaft och koksmjölk
3. Snabb&latmiddag Strimla kycklingen stek med frysta wokgrönsaker häll på en pkt kelda Thaisoppa
Jag serverar ris till alla 3
kerstinbern
21-04-2012, 05:46
.... Nej jag kan inte tänka mig något alls att göra av kycklingbröstfilé
*Stintan*
22-04-2012, 08:17
4 st kycklingbröstfiléer Salt 2 msk curry 2 msk vetemjöl Olja till stekning 1 burk ananasskivor 1 burk kokosmjölk
Skär kycklingfiléerna i strimlor och lägg dem i en skål. Strö på salt, curry och vetemjöl. Täck över skålen med ett lock och skaka kraftigt, så att bitarna får en tunn 'mjölning'. Stek bitarna, skär sen ananasen i bitar och tillsätt i pannan. Häll kokosmjölken och ananassaften ovanpå. Låt puttra i några minuter. Serveras med ris, och ångkokta blandade grönsaker t.ex. broccoili, blomkål och slantade morötter.
Stek några klyftade gula lökar och kycklingen i strimlor Krydda med salt och peppar Häll på grädde och några matskedar Sweet Chilisås och Sambal Oelek efter tycke Lägg i ett par strimlade röda paprikor och låt puttra en liten stund, paprikan ska inte bli för mjuk.
Natur liv
22-04-2012, 11:16
Bryn kycklingfiléerna och låt dem bli genomstekta. Koka pasta. Koka sockerärtor, broccoli eller andra grönsaker. Lägg pastan runt om i en smord ugnsform, lägg grönsakerna och kycklingen däri. Häll hollandaisesås över och gratinera i ugn 225 grader tills det har fin färg. Bon apetit!
Eva i Skåne
22-04-2012, 15:36
En påse fransk löksoppa (pulver, avsett att blanda till en liter soppa) röres ut i ca 7dl creme Fraiche/matlagningsgrädde i blandning enl vad man har hemma Lägg de otinade filéerna i en form, bred soppblandningen över, nån annan kryddning behövs inte. Sätt i ugnen i 50-60 min. Klart! Enklare kan det inte bli och alla har tyckt det varit gott. Kan ätas med potatis, pasta eller ris och sallad eller kokta grönsaker.
Vad roligt att ni hakar på! Mer tips och inspiration till alla!!!
Ovanstående goda recept visar att kycklingfiléer passar till allt. Idag wookade jag mina grönsaker i rapsolja och smör och på slutet brynte jag filéerna i pannan. Kryddade med citronchili salt o peppar. Som sås använde jag creme fraiche.
Christina i Taxinge~
22-04-2012, 22:06
CITAT (Mollis @ 22-04-2012, 09:37) Stek några klyftade gula lökar och kycklingen i strimlor Krydda med salt och peppar Häll på grädde och några matskedar Sambal Oelek Lägg i ett par strimlade röda paprikor och låt puttra en liten stund, paprikan ska inte bli för mjuk. Några MATSKEDAR sambal oelek??? Då måste man bli helt skinnflådd i munnen?
Christina i Taxinge~
22-04-2012, 22:12
Idag har vi ätit kycklingfiléer som jag skurit i ca 2cm-skivor och sedan marinerat några timmar i en plastpåse med sweet chilisås, en pressad vitlöksklyfta och olivolja. Stekt skivorna och på med lite salt & peppar. Till det klyftpotatis och avokadoröra. Gröp ur fyra avokado i en mixer och tillsätt 1dl creme fraiche och ett par matskedar citronsaft - mixa. Salta & peppra som önskas.
CITAT (Christina i Taxinge~ @ 22-04-2012, 23:06) Några MATSKEDAR sambal oelek??? Då måste man bli helt skinnflådd i munnen? Hoppsan, jag var lite trött när jag skrev, det ska vara några matskedar Sweet Chilisås och nån tesked Sambal bara
Peztis Asien-inspirerade gryta3 st kycklingbröst, skurna i strimlor 10 cm purjo, skuren i småbitar 1 burk kokosmjölk 1/4 gul paprika, skuren i strimlor 1/4 röd paprika, skuren i strimlor 1/2 dl sweet chili sauce (efter önskemål) 1-2 tsk soya salt peppar örtsalt/serbisk allkrydda Bryn kycklingen, salta och peppra, häll i purjon och stek lite tillsammans med örtsalt eller serbiskallkrydda. Slå över kokosmjölkenm, soya samt sweet chili sauce och häll i paprikan. Koka ihop och servera med ris. Jag har uppskattat måtten eftersom jag höftade allt... Superenkelt och jättegott! EDIT: det här är serbisk allkrydda, finns i olika märken och man kan hitta detta på t ex ICA Maxi där de har "Mat från hela världen". Det är en jättebra smakförstärkare till allt möjligt och jag har det alltid hemma numer.
Till att börja med vill jag ge tipset att köpa kycklingLÅRfilé istället, mycket smakligare och godare faktiskt.
Jag brukar bottna en gryta med olja, slänga i en massa kryddor (chili, spiskummin, stjärnanis, kurry, kanel, kardemumma - lite av varje krydda), slänga i en näve hackad lök, låta svettas en stund, slänga i lite hackad vitlök, sedan strimlor av lårfileerna och sen en massa grönsaker av vad jag har + en skvätt buljong o grädde. Serveras med ris eller couscous eller bulgur...
CITAT (kerstinbern @ 21-04-2012, 05:46) .... Nej jag kan inte tänka mig något alls att göra av kycklingbröstfilé Klart du kan! Tänk till nu lite!
malcolm
24-11-2012, 12:42
Det här är gott och magert.
4 kycklingbröstfiléer 4 skivor bacon
Marinad:
½ dl olja 4 msk soja 4 msk chilisås 1 tsk sambal oelic 3 pressade vitlöksklyftor 2 finhackade rödlökar
Sås:
2 dl hönsbuljong 2 dl creme fraische 2 msk chilisås 1 tsk sambal oelec 2 tsk majsena
Blanda ingredienserna till marinaden och låt kycklingfiléerna ligga i den i minst fem timmar (plastpåse, kylskåp). Ta upp filéerna och vira en baconskiva runt varje, lägg i ugnsfast form och stek i ugn, 200°C i ca. 30 min.
Blanda ingredienserna till såsen och låt puttra i ca 5 minuter.
Servera med ris eller bulgur.
Smaklig måltid!
Man kan koka skiten med. Sen tärna och under tiden gör man en redd soppa av 1msk vetemjöl och 4 dl mjölk. Nåt sånt förhållande tror jag? Buljongtärning (givetvis Bong utan tillsatser) curry i mängd gärna röd currypasta med, lite creme fraiche i det så har man nåt man kan kalla kycklingsoppa CITAT (malcolm @ 24-11-2012, 12:42) Det här är gott och magert. Tvivlar inte det minsta på godheten men var kom det magra in i bilden? 4 skivor bacon ½ dl olja 2 dl creme fraische CITAT (EKLO @ 23-11-2012, 22:24) Till att börja med vill jag ge tipset att köpa kycklingLÅRfilé istället, mycket smakligare och godare faktiskt. Håller med du, tänk om resten av familjen vore lika klok och förstående? Faktum är att jag och farsan gjorde såna filéer innan dom ens fanns att köpa. Skar runt ett ben, med skinnet kvar, sen panerade i mjöl,ägg eller grädde samt strömjöl och stekte. Jättegott
malcolm
24-11-2012, 16:01
Tvivlar inte det minsta på godheten men var kom det magra in i bilden?
Receptet är hämtat från viktväktarna och man behöver ju inte ta det fetaste baconet eller creme fraische med den högsta fetthalten.
CITAT (malcolm @ 24-11-2012, 16:01) Tvivlar inte det minsta på godheten men var kom det magra in i bilden?
Receptet är hämtat från viktväktarna och man behöver ju inte ta det fetaste baconet eller creme fraische med den högsta fetthalten. Bacon är aldrig magert oavsett då är det inte bacon och att använda lättprodukter i varm matlagning är förkastligt anser jag. Ungefär lika dumt som att köpa matlagningsgrädde och ösa på med det istället för att ta en tredjedel vanlig grädde. Klankar inte ner på ditt recept men just det magra lät fel Hela kycklingen är ju magrare än tillbehören menar jag.
Anki på Öland
25-11-2012, 13:15
CITAT (Rosrup @ 24-11-2012, 13:49) Man kan koka skiten med. Sen tärna och under tiden gör man en redd soppa av 1msk vetemjöl och 4 dl mjölk. Nåt sånt förhållande tror jag? Buljongtärning (givetvis Bong utan tillsatser) curry i mängd gärna röd currypasta med, lite creme fraiche i det så har man nåt man kan kalla kycklingsoppa ............... Om du ändå "kokar skiten" varför inte använda den sky du får då istället för buljongtärning så blir det ändå godare.....
Elisabeth-Västkustkolonisten
26-11-2012, 10:05
Men varför skall man kycklingfilé koka? Att fördärva fint kött
Känns som att det spårar ur lite (leker moderator).
Alla gillar ju som bekant olika. Vill man inte använda kycklingbröst så står det ju var och en fritt att byta ut det mot lårköttet, fläskfilé, oxfilé, lax, quorn... Vad man gillar i familjen, helt enkelt. I min familj är det en som föredrar kycklingbröst medan en annan gillar klubborna - väldigt bra för då blir det inte en massa tjafs.
Kul att det är många som läser och skriver i tråden! Ännu roligare vore det med mer inspiration och recept.
Något som jag tycker är gott är att Panera kycklingfile och steka sakta på ganska låg värme gärna fylld innuti Att koka Kycklingfile är en synd i mina ögon och varför då den är mör som skit ? och något som en kock aldrig skulle få för sig om man inte ska göra Chicken curry förstås men inte ens då kokar man en file .
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
|
|
|