Full version: .docx till .jpg?
Gossen Ruda
Jo, finns det något bra sätt att göra om ett worddokument med en massa inlagda bilder till en bildfil? Att skanna en utskrift går ju men det känns som stenålder.
Azur
PDF och RTF är två bra format som Word kan spara i om du vill skicka till nån som inte har Word. PDF läses av (gratisprogrammet) Adobe Reader (och kan visas av Internet Explorer), RTF läses av alla ordbehandlingsprogram. Ytterligare en möjlighet är att spara som 'single file web page' (mht). En sån fil öppnas av Internet Explorer.

Om du vill ha just bild, så kan du prova att ta upp dokumentet på skärmen och trycka på <PRTSCRN> tangenten uppe till höger. Den tar ett snapshot av skärmen. Sen är det bara att välja "ny bild" och klistra in i ett bildediteringsprogram (t.ex. photoshop) och spara som du vill ha det. Är dokumentet större än en skärm blir det till att montera ihop flera skärmbilder i bildediteringsprogrammet - lite pyssligt, men det går. Här är en liten handledning i hur man gör.

Sen finns det förstås program som gör precis detta också.
KRT
CITAT (Gossen Ruda @ 26-04-2012, 20:37) *
Jo, finns det något bra sätt att göra om ett worddokument med en massa inlagda bilder till en bildfil? Att skanna en utskrift går ju men det känns som stenålder.


Går det inte med .pdf? Som man ju kan välja att spara filen som i word....
Gossen Ruda
Det där programmet såg intressant ut. Lite bökigt men man lär väl sig. Skärmdumpar har jag också tänkt på men det är just det med att klippa ihop, det gäller en A4-sida. PDF är ju en möjlighet men man kan inte lägga in en sån exempelvis här på Odla förutom som en fil.

Har ställt frågan på ett annat forum och fick svar där också men ett lättare sätt. Spara som PDF och sen plocka upp bilden i Photoshop Elements och spara som JPG. Jag hade testat med en enklare variant av Photoshop men den klarade inte PDF. Viola!
xcb567
Ta en titt på PDF Creator, fungerar som en virtuell skrivare med möjligheten att skriva ut till PDF/JPG/PNG m.fl.
Kan nog inte bli enklare, skriv ut, välj filnamn & format, spara smile.gif

HtH
CillaM
oftast går det att lura filformatet genom att markera i filnamnet så att du kan skriva nåt i det, i så fall skriver du .pdf. Om inte det funkar så går du in under skriv ut, då ska det finnas ett alternativ till vänster där du kan välja vad du vill spara det som, välj pdf. Då sparas dokumentet som en ny fil.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon