Jennyirene
Finns det något annat sätt att fästa stolpar till ett insynsskydd i ett trädäck (1,8m högt, stolpar på 7cm*7cm, ribbor 4,5*4,5) än att gjuta, eller använda stolpspjut? Jag tänker mig att fästa i regeln på något bra sätt innan trallen läggs på, men hur och med vad för att det ska bli stabilt. Det kommer sitta i ett hörn och gå 2,5 meter åt vart håll så att säga. Någon som vet ett smart sätt?
Peztis
Stolpskor borde väl funka, t ex Julas eller Biltemas
Bengalow
Nej, det finns bara de två sätten som du själv beskriver. Eftersom det är en hörna, så stabiliserar konstruktionen sig själv, och du behöver inte mer än "stolpskor". Ev. få du lägga en bräda/regel diagonalt över hörnet, för att inte den fristående väggen skall välta. Denna (brädan/regeln) kan du ju kanske använda för något dekorativt, en blomsterampel t.ex., eller flera...
Jennyirene
Men stolpskor...då måste man skruva fast uppe på trallen eller? Jag tänkte borra i regel + stolpe och fästa med vagnsbult.... och på sidorna några vinkeljärn (eller vad det kan heta, jag är blåbär på detta).
Regel diagonalt....högst upp på något sätt då eller?
Peztis
Trallen är alltså inte lagd?

Jag tror att det enklaste för sig i alla fall blir dessa stolpskor som du antingen skruvar fast i trallen eller i bjälken du ska skruva fast trallen i. Om du gör det senare så du så ju såga ut eller anpassa trallbrädorna runt stopskorna.

Bengalows ide om att lägga en regel uppe i hörnet är bra och hans tanke om att använda den som klätterstöd är jättefin. Dock är ju planket 180 cm så risken är att man slår huvudet i om du inte ställer en kruka el liknande i hörnet, något som gör att man inte går eller reser sig upp precis där.

Om du väljer att sätta den där "tvärregeln" så skulle jag nog lägga tre stycken så att det liksom ser ut som att det ska vara där, inte för att konstruktionen ska hålla.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon