Klämde precis ned lite citron i mitt vattenglas, tycker att det är så gott med citron i.
Såg att jag hade några citroner som fortfarande är fina i skålen men ibland går det fort utför och så står man där utan citron när man vill ha eller behöver det.
Tänkte att man kanske skulle kunna skrubba rent skalet, skära citronen i klyftor och sedan styckefrysa dem. Vid behov kan man då bara ta fram en klyfta och ploppa ned i glaset. Då blir det en isbit och citronklyfta i ett, liksom!
När citronen då tinar, hur blir den då i konsistensen? Tänker på jordgubbar brukar man ju frysa in och ha ned i drinkar, de blir ju som mos när de tinar. Men det känns inte som att citron skulle bli riktigt lika dant, kanske lite sladdrig bara...?
Tänkte bara tipsa om detta!
Jag skar ned en citron i skivor och halverade dessa. Styckfryste dem och sedan hällde jag dem i en påse med påsklämma.
Nu kan jag ta ut en skiva vid behov och behag och lägga i den dryck jag för tillfället valt att ha i glaset. Citron och isbit i ett!
När sedan citronen har tinat så är den fortfarande rätt så spänstig, blir inte "mushig" som t ex jordgubbar.
Ska nog ta och göra likadant med den lime som ligger och gulnar, råkade köpa någongång och sedan blir det liggandes i skålen...
Biggan_
16-10-2012, 21:06
Jättebra tips Peztis!
Ibland använder man ju inte en hel citron. Bra att skiva och frysa det som blir över då!
*Stintan*
19-10-2012, 16:37
Tack för ett bra tips, det kommer jag att ha användning av.
Jamen vad bra att ni gillade det!
Ibland är det ju så små saker som gör det hela lite enklare - och bättre!
Och så är jag ju en riktig snåljåp (eller ekonomisk, beroende på vem man frågar
) och gillar inte att slänga saker.
malcolm
14-12-2012, 14:27
Måste prova för ofta får man kasta överbliven citron.
Gör det malcolm, det funkar jättebra!
Eg borde det gå att frysa klyftor också och så kan man ta fram vid behöv, tina och klämma ur över fisken eller vad man nu ska ha den till.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.