Forumvärd
Hej på er alla!

Nu är vårt sommarlökserbjudande klart! Vill du ta chansen att vinna ett överraskningspaket med sommarlökar, värde 400 kronor, från Odla.nu? Gör då såhär:

Gå in på vårt erbjudande Sommarblommande lökar nedan och leta upp din favorit.

Skriv här i tråden vilken du väljer och varför så deltar du i tävlingen.

Sommarblommande lökar

Lottning av vinnaren sker på onsdag, den 13 februari, kl.12.00.

Lycka till! tummenupp.gif
önskar Heléne
LottaJo
Åh, massor med fina alternativ!

Jag föll som en fura för den asiatiska liljan Forever Susan, den känns ny, annorlunda och har en underbart härlig färg! Den skulle dessutom passa jättebra i min gul/orange/rödbruna rabatt... smile.gif
Myosotis
Cosmos atrosanguineus! (Har svårt för namnet "Chokladblomma", så banalt för en så otroligt vacker blomma.) Första gången jag såg en sån, det var på gatan utanför en blomsteraffär, stod jag alldeles förstummad och bara stirrade. Den var stor och kostade typ 300:- så jag hade inte råd med den men kunde aldrig glömma den, har senare haft mindre och billigare exemplar och har gjort vissa halft misslyckade försök att övervintra dem men just nu har jag ingen och så fort jag ser en bild på den börjar jag dregla wink.gif
Monarda
Utan tvekan blir det freesia; ett doftminne från min barndoms somrar. Får mig att tänka på sommarlov, barfotaspring och en alltid strålande sol från en klarblå himmel. Vinbärssaft i farmors berså med hembakad kubb och freesians ljuvliga doft blandad med humlesurr. Det ville jag få uppleva igen!
Annana
Dahlia Daniels favourite! Tycker man blev så glad av färgen på den!
EKLO
På Odlas bakluckeloppis i Surte i maj 2012 vann jag på lotteriet ett paket lökar av Doftlilja. Lite lurig och möjligen svår att få att blomma eftersom den var känslig för fukt, fick jag höra - men som de blommade! Hela sommaren och långt in på hösten stod de ståtligt och syntes av förbipasserande som gärna kom in för att känna den fantastiska doften. Blommade mer ju fler vissnande blommor jag nöp av.

Jag skulle utan tvekan välja Doftlilja igen, den överträffade mina och allas förväntningar, och doften är oöverträffad (om man bortser från luktärt, vill jag ändå tillägga).
strandskatan
Å, gladiolus Cote d´Azur! Så ljuvlig och så blå! Där föll jag pladask!
KRT
Begonia "Camellia", helt fantastisk! Och den ser verkligen ut som en camellia, så nu kan man njuta av camellia-blommor större delen av året smile.gif
Eva i Skåne
Klänglilja säger jag.
En gång för några år sedan köpte jag en i Odlas erbjudande och den var fantastisk när den blommade. Tyvärr klarade jag inte den över vintern.
polecat
Lilja 'Magic Star' den föll jag för.....
Irene_L
Jag väljer: Begonia 'Pink Balcony'. Jag blir såå sugen på att testa en begonia på min altan. Det har jag inte haft där förut!
zissi
Jag föll för "Dahlia Wink" wub.gif . Så enkla cerisrosa blommor med mörkare mitt och passande längd (50 cm) för att odla

i kruka på min balkong.
ingrid fuxwall
Montbretia 'Lucifer'
Önskar att jag varit rik, om så skulle nog köpt alla sorterna.

Att jag väljer just Mintbretia beror på att det var min mormors blomma.
Robbanp
Jag slår till med en Dahlia 'Rocco', aningen grotesk men den såg ju så mjuk och skön ut. Tänk att få vila i ett sånt bollhav...
OlgaLarsdotter
Asiatisk lilja 'Orange Electric'

För att den utstrålar värme och pondus. Det orange mot det vita får mig att vilja springa ut på ett fält av blommor, åh denna löjligta vårkänsla!
hattstugan

Begonia Harlequin! Har haft denna Begonia och den blommade som bara den! Underbar bara!
EmHa
Åh, jag vkulle välja Dahlia 'Caribbean Fantasy', just för att det är en sån härlig färg och älskar dahliorna överhuvudtaget. Otroligt starka i sina färgen. så himla vackra. Bästaste blomman i trädgården tycker jag! ♥
Rosrup
Blandade asiatiska liljor

Mest för prisets skull och att jag slipper gräva upp dom när sommaren är över biggrin.gif
IreneH
Jag tyckte mycket om Asiatisk lilja 'Forever Susan'.
Den hade en riktigt fin färg, och jag behöver något mörkt i rabatten som kontrast till alla ljusa blommor.
sqrulan
Jag skulle välja Begonia "white" därför att jag aldrig har haft Begonia och därför att den var så otroligt fin på bilden! rolleyes.gif
Najsan
Tigerlilja 'Leightlinii' faller min lott på. Den knallgula färgen skulle göra sig perfekt bland svartkålen i köksträdgården, tänk bara det gula mot den blåsvarta buckliga kålbladen.
Wilmer
Chokladblomma

Cosmos atrosanguineus


För att jag såg den live förra året, den var läcker och luktade verkligen mörk choklad på kvällen, häftigt!

Klint
Vit Ranukel det blir min favorit! Varför? ja den gör mej glad
Iren
Såååå mycket fint men det får nog bli Hängbegonia mix, för jag har en lite "svår" altan som vetter mot norr. Här skulle begonior göra sig bra som klarar halvskugga och kan lysa upp min vita fasad :-)
AnnammA
Hej!
Liljefantast som jag är faller jag som en fura för den vita tigerliljan 'Sweet Surrender'. Å så hoppas man på Fru Fortuna...wink.gif

gunsta
Jag tyckte om alldeles för många - svårt att välja, men jag väljer Jakobslilja. Vacker färg och så gillar jag växter som odlas ute i kruka.
Kryddan03
Funderar på varma färger i år på terrassen och Begonia 'Harlequin' såg väldigt fin ut. smile.gif
Monica, Norrbotten zon 5
Jag väljer Tofsliljan för den är så annorlunda, vacker och exotisk i sitt växtsätt. Jag har redan ett par stycken och de är helläckra. Det gör inget att man måste gräva upp lökarna på hösten för det är det värt! Jag vill ha ett hav av tofsliljor i rabatten!
Biggan_
Dahlia ´Wink´ tycker jag är så söt i sin enkelhet. Fint med den rosa blomman med röd mitt. Eftersom jag inte vill ha för höga blommor vid altanen så hade den passat utmärkt där.
perdhra
CITAT (Forumvärd @ 08-02-2013, 08:45) *
Hej på er alla!

Nu är vårt sommarlökserbjudande klart! Vill du ta chansen att vinna ett överraskningspaket med sommarlökar, värde 400 kronor, från Odla.nu? Gör då såhär:

Gå in på vårt erbjudande Sommarblommande lökar nedan och leta upp din favorit.

Skriv här i tråden vilken du väljer och varför så deltar du i tävlingen.

Sommarblommande lökar

Lottning av vinnaren sker på onsdag, den 13 februari, kl.12.00.

Lycka till! tummenupp.gif
önskar HeléneJag tycker bäst om gul fresia. Det är en växt som följt mig sen barndomen.
Chili Linkan
Asiatisk lilja 'Orange Electric'

Denna föll mig i smaken, kärlek vid första ögonkastet. wub.gif
professor Glömström
Min favorit är anemonen 'De Caen'. Den är enkel och robust men samtidigt elegant utan att vara snobbig; saklig och rättfram men samtidigt älsklig och vän utan att vara sentimental.
Peztis
Har kommit på att jag gillar klängväxter och WOW! Det finns en KLÄNGLILJA!!!

Den ska jag drömma om medan jag sitter med foten i paket och funderar över vår och sommar - hur mycket bestyr i trädgården kommer jag kunna klara av i år...?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon