Måste bara dela med mig av en helt ljuvlig rabarberkaka vi gjorde i helgen... :-)
Rabarberkaka
50 g smör/margarin
1 ägg + 3 st äggulor
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
500 g rabarber
0,5 dl strösocker
Marängtäcke
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
175 g ugn.
Smält matfettet och låt svalna något. Vispa 1 ägg och 3 äggulor pösigt med 2 dl socker. Blanda mjöl och bakpulver noga. Vänd ned det i äggvispet växelvis med det smälta matfettet. Smörj och bröa formen, häll i smeten. Skölj och skala ev. rabarbern. Skär i bitar cirka 1 cm breda. Fördela rabarberbitarna över kaksmeten. Tryck ned dem lätt i smeten, strö över socker. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 30 min.
Gör marängtäcket. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en seg och glansig marängsmet, ta ut kakan ur ugnen, bred på marängen lite toppigt. Grädda kakan ytterligare 20 min el tills marängen fått färg. Låt kakan svalna i formen, servera den ljummen.