Foxley
Vi har lite problem med att få det att fungera med vår hydroforpump. Finns det kanske någon kunnig här i forumet?

Vi har ett torp som ska få vatten i kranarna via en brunn belägen på en åker som ligger ett par hundra meter bort. De tidigare ägarna hade tydligen inga problem att få det att fungera, men dessvärre kan vi inte komma i kontakt med dom och fråga hur de hade kopplat alltsammans. Innan ägarbytet tipsade de oss i alla fall om att använda samma modell som de hade haft i flera år (Al-KO HWF 1300)
http://www.al-ko.se/90_1367.htm

Vi har alla tillbehör till den, och vid köpet fick vi veta att vi skulle ha en sugslang med backventil för att få det att fungera. Problemet är bara att det knappt finns något utrymme för sugslangen och backventilen i det grunda vattnet. Det är bara 40-50 cm vatten i brunnen.

Frågan är om vi verkligen behöver sugslangen med backventil, för det finns sedan tidigare en ganska kraftig slang som går upp ur brunnen och som verkar försvinna in under själva cementringen. Den slangen verkar inte gå att få bort. Kan det vara så att vi istället ska koppla den slangen direkt i pumpen och strunta i sugslangen som vi köpte?
Huggorm
Gammal tråd men jag såg den inte förrän nu. Har ni tur sitter det redan en backventil i botten på den där slangen, annars måste ni använda den ni fick med. Utan backventil rinner vattnet tillbaka ner i brunnen så fort pumpen stoppar, och de flesta pumpar är sådana att de måste ha vatten i pumphuset för att kunna pumpa. Första gången man driftsätter får man ta lös ett lock och fylla på vatten där.
Foxley
Hade glömt bort tråden helt då vi lyckades lösa det. Vi köpte en massa tillbehör och fipplade ett bra tag innan vi insåg att det var den nya pumpen som hade gett upp. Vi hade en liten mindre och äldre pump som vi körde vidare på och det har fungerat ganska bra hittills.

Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon