kolonista
Nu har jag många chilifrukter som snart mognar - alla samtidigt. Jag behöver tips på vad jag kan göra med dom. Min fantasi sträcker sig till att äta färska, torka, lägga in i vinägerlag eller ge bort. Jag odlar jalapeno och hot lemon. Tacksam för tips.
KRT
Jag behöver också tips, torka kan jag men jag ör ute efter något sätt att bevara köttigare frukter utan att röka dem.....
Peztis
Det borde ju gå att lägga in dem, konservera dem alltså. Tänk fefferoni (hur det nu stavas).
kolonista
CITAT (KRT @ 25-07-2013, 10:32) *
Jag behöver också tips, torka kan jag men jag ör ute efter något sätt att bevara köttigare frukter utan att röka dem.....

Hej KRT.
Jo rökt chili har jag hört talas om men kan man göra det själv och hur går man till väga, vilken utrustning behöver man?
josohl
Här är en gammal tråd med en hel del tips: http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=91353&hl=chili
niggle
Torka chili är dekorativt. Särskilt om man hänger upp dem i ett fönster. Dock tycker jag att smaken vinner på att frysa frukten. Jag lägger dem i en liten låda, så att man kan plocka efter hand. Ja, det är ju en smaksak. ofta så ger en planta så mycket att man kan göra både och.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon