Forumvärd
God förmiddag!

I morse när jag stod på trappen och just var påväg ut, så slängde jag ett öga på mina pelargoner och förundrades att de fortfarande är så fina, trots att det är bra kallt nu. Men nu är det väl dags att fundera över vinterförvaringen, inte sant?
Sylvia Svensson berättar hur du tar hand om dina pelargoner på vintern.

Artikeln finner ni här: Vinterförvara dina pelargonerHa en fortsatt fin dag, hoppas solen skiner på er också!

smiley_small_hug.gif

/Fanny, forumvärd
Motti
Gjorde som du !stod och tittade på mina Pelargoner och så undrade jag vad i all sin da jag ska vinterförvara alla ? jag kom till den slutsatsen att jag får köpa en del nya nästa vår istället .Den enda jag sparat är Röd Morbacka de andra åkte på komposten .Man får välja helt enkelt .Nästa år hoppas jag att vi har glasat in vår uteplats så jag kan spara mer .Det svider ordentligt att behöva slänga Pelargoner på komposten då jag blir kär i vart enda exemplar varje år sad.gif
smuleborg
Vi sprider riskerna kan man säga, i stort sett så här. Ett trettio-tal står under lysrör (ikea-lagerhyllor, timer) i tämligen normal rumstemperatur. Resten står i uthuset; det kan gå ner till någon plusgrad, mycket måttligt med dagsljus. De i uthuset vattnas sällan. De under lysrören en till ett par gånger i veckan (någon gång med *lite* näringstillförsel). I stort sett alla brukar klara sig.
Kajsa
Tar skott i augusti av dom pelargoner jag tyckt om och slänger mamma plantorna på komposten på hösten. Skotten klarar sig utmärkt under växtlampan till mars, då planterar jag om dom.

Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon