Full version: Kardemummatips
Lokan
Börjar lacka mot jul och alla bullbak.... sweatingbullets.gif
I många recept ska det vara kardemumma och helst hela, mortlade kärnor. Jag tröttnade på alla kringflygande kärnor och småbitar och köpte en (billig) pepparkvarn på ÖB, formad som ett äpple, och den har funkat kanonbra!
Kanske nån annan redan kommit på det.... blush.gif
Peztis
Jättebra idé!

Jag har här i Spanien varit på kardemummajakt och till slut sände mamma mig en massa påsar. de använde inte cardamomo så mycket här verkar det som!
kerstin z5-6
CITAT (Lokan @ 19-11-2014, 22:13) *
Börjar lacka mot jul och alla bullbak.... sweatingbullets.gif
I många recept ska det vara kardemumma och helst hela, mortlade kärnor. Jag tröttnade på alla kringflygande kärnor och småbitar och köpte en (billig) pepparkvarn på ÖB, formad som ett äpple, och den har funkat kanonbra!
Kanske nån annan redan kommit på det.... blush.gif

Annars finns ju färdigmald kardemumma?
Peztis
Fast det går inte att jämföra färdigmald kardemumma med det som man precis har mortlat själv! Det är såååå mycket med doft och smak när man bankat sönder fröerna själv. Funkar väldigt bra med en hammare om man saknar mortel, för övrigt.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon