Full version: Övervintring
Tisstel
Hej!
Hur kan jag få min lilla Bouganvillea på stam att övervintra ? Jag fick den i våras och planterade den i en kruka på altanen där den trivdes, blommade färdigt , och kom sen med en omgång nya blad och blommor . Jag skulle gärna vilja ha den kvar till nästa år.
Jag har inget växthus , sommarveranda eller någon annan plats som är ljus och sval där den skulle kunna stå. Finns det någon annan lösning ? Den står alltså i en kruka som är rätt stor, men som går att dra omkring på hjul . Jag skulle så gärna vilja ha den på altanen nästa år och den känns alldeles för levande och kraftfull för att göra sig av med. Så snälla , är det någon som har att bra tips att dela med sig av ?
Bassam
Hej

Nästan alla exotiska växter övervintrar på sval plats +10 till + 15 med extra ljus och lite vatten.

H.Bassam
Pauline/Sthlm
Har du inget annat ställe får den väl stå inne ändå. Avstängt element där så lite svalare? Ljus. Spana efter ohyra. Sparsam vattning.
Pigga på den frampå vårkanten med mer vatten och näring, t o m omplantering?, fyll på jord, ut när du vågar för frost (sent skulle jag tro)
Gröna mormor
Jag har en bouganvilla som jag låter stå ute på somrarna och har inne i rumsvärme och ljust på vintrarna. Det har fungerat alldeles utmärkt dom senaste fem åren. Den blommar villigt även under våren. Just nu är den inne på sin tredje blomning i år.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon