Elitov
Vi har en halvskuggig skog bakom huset, och nedanför några stora stenbumligsstup kommer sedan en ganska stor väg som kan loåta ganska rejält. Därför fnderar vi nu på vilka buskar vi skulle kunna plantera på utvalda ställen i vår lilla skog för att få undan en del ljud. Och samtidigt få en mysig skogsträdgård så klart. Skogen är med både barr- och lövträd men det verkar vara ganska bergigt under marken. Mycket blåbärsris växer i skogen.

Tacksam för tips på vilka buskar man skulle kunna plantera i en sådan här skog. Även annat man kan odla i skogen är av intresse. Någon sa att rhododendron kan trivas i skuggiga dalar. Och kanske kan man odla en del potatis? Men det är det här med berggrunden jag funderar på, kanske svårt med sånt som kräver lite djup i jorden.

Huggorm
Barrträden, den tunna jorden och blåbärsriset tyder allt på att jorden är mager, fattig på mullämnen och kemiskt sur. Rhododendron fungerar ganska bra i sådana lägen, bara det inte blir för torrt. Samtidigt skall man inte hoppas för mycket på ljuddämning, men visst blir det lite finare.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon