Noccis
Hejsan!

Jag åkte till Japan när det va dags att så och har därför fått köpa mina plantor i år som jag ska ha på balkongen. Har 2 tomater och 2 sockerärtor men känner att jag vill ha mer.

Saknar att få vara med från frön...

Så det jag undrar är om det finns något som jag kan så nu när det snart är juni?

Tack på förhand!
RibesRubusVitis
Rädisor kan du väl så flera månader framöver.
Aqvakul
brytbönor
Åsa, mälardalen zon 2
Allt man brukar direktså brukar funka att så nu, förutom sånt som går upp i blom när det är lång dag ex. spenat och asiatiska grönsaker.
catlady
Som redan sagts; morötter, rädisor, spenat, bönor, olika sallater, även palsternacka - men de kommer inte vara färdiga förrän sent på året.
Noccis
Tack så mycket för tipset! Ska nog sätta lite sallat tror jag. Det har jag inte provat förut. :-)
Parkdufa
Om du köper vitkål i mataffären (till en caulslaw eller så) så kan du snabbt driva upp stammen till en fin planta (blir kanske inget huvud att tala om men man kan ju skörda bladen som 'sallad'). Vet inte när jag började med min men i fönstret fick den några blad medan rötter bildades och sen satte jag ut den på balkongen i början av maj.


Kommer från ett halvt vitkålshuvud vilket är väldigt tydligt här


Minutfärsk bild

Har även prövat med sallad, gick ett tag men plantan torkade ut och dog men hann ge mer salladsblad fram till sin död. Har drivit upp gurkmeja (trots att de har på något groddskyddsmedel) haft den i blöt typ hela maj, gett upp en gång men ändå kört vidare och nu äntligen har den fått lite grönt! Samtidigt som jag köpte gurkmejan köptes även citrongräs. Det var lättare att driva upp den...

(Katten har varit på den dock)

Sådde luktärt för några dagar sen, det börjar komma upp.. Har även sått en mixpåse med ätbara blommor som har kommit upp, vet inte om det hinner bli någonting men det fyller ju ut. Stod på påsen att man kunde äta bladen i en sallad så tar fasta på det.
Mjärden
Förra året satte jag romansallad vid den här tiden och framåt aug/sept fick jag riktigt fin sallad. Samtidigt sådde jag dillsådd nr 2 och det blev bättre dill än nr 1, som aldrig kom igång i den kalla maj-juni 2015.

Mitt förslag; romansallad och dill.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon