Full version: Mandelpotatis
Mjärden
Jag köpte 2 kg mandelpotatis, som jag haft en tid på balkongen för att de skulle få ögon. Jag har tänkt göra en sen potatissättning, då jag fick överta en lott som varit obrukad sen förra året.

Dessa mandelpotatis är odlade i Målilla och jag antar att de är anpassade till ett sydligare klimat. Jag har tidigare försökt odla mandelpotatis "importerade" från Norrland, men resultatet har blivit klent.

Jag brukar slänga lite gödsel i potatisfåran, när jag sätter dem, men denna gång tänkte jag avstå, då jag tror att mandelpotatis inte behöver lika mycket kväve som annan potatis, då de växer på ganska magra jordar i Norrland.
Är det rätt att avstå från gödsel till mandel ?
Mjärden
Jag satte bara ytterst lite brunnen hästgödsel i de två fårorna som det blev. Jag satte ytterligare fyra fåror, Belona och Kingen, och där slängde jag i gödsel som vanligt.

Det är ju lite sen potatissättning, kanske inte mandelpotatis, som i Norrlands sätts runt mitten av juni. Fast däruppe växer de ju dygnet runt, så här nere i söder måste man kanske ha ett par veckor tillgodo.

Återstår att se hur skörden blir med en sen potatissättning, förra året satte jag några röda ekologiska potatis i början av juni och fick bra skörd.
Mjärden
Blasten på mandelpotatisen har vuxit något otroligt sista veckan och är nu ca 30 cm hög, högre än den potatis som jag satte tidigt. Återstår att se om det växer lika bra under marken på mandelpotatisen också
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon