Full version: Vinbär i kruka
Jesmi135
Hej alla!

Nybörjare som jag är har jag glad i hågen försökt mig på en liten odling på balkongen, bland annat en vinbärsplanta. Jag har en stor kruka på 38 cm i diameter (väl över 10 liter vad jag har förstått) och jag vattnar den varje dag med vanlig krukväxtnäring 1 gång i veckan. Den hade jättefina blommor i början, men endast hälften blev till bär och resten skrumpnare bort. Nu har den dessutom börjat tappa lite blad. Men samtidigt kommer det nya skott hela tiden.

Uppå detta så fick jag bladlöss på den för någon vecka sedan. Jag klippte bort de nedlusade bladen och sprejade på som bara den med såpvatten. Har gjort det en gång till efter det och inte sett några fler små gröna kryp.

Jag behöver tips på hur jag ska få min planta att må bättre. Vattnar jag för sällan? Ska den ha mer näring? En större kruka?

Tips mottages tacksamt!

Mvh Jessica
segelbåt
Jag är ingen expert men så länge det kommer nya skott så mår väl plantan bra. Bladen den tappar är kanske pga såpvatten/bladlössen...

Bladlössen fanns säkert redan där när du köpte plantan. Akta så inte närstående växter "smittas" av lössen.
Jesmi135
Okej tack! Är nog lite nojig och nervös eftersom jag aldrig försökt mig på det förut 😅 Har tittat igenom de andra växterna men inte hittat några löss. En pelargon och en rabarberplanta ☺️
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon