Full version: Hjälp med Bergbambu
Mivari
Hej!

Jag är verkligen en nybörjare på växter och har köpt två Bergbambu som jag planterat tillsammans i en stor kruka på balkongen.
Nu börjar den se riktigt trött ut och skulle gärna få tips och råd. Är det normalt att den ser ut såhär eller är den på väg att dö?
Jag har den på balkongen som har kvällssol och högt läge så lite blåsigt emellanåt, i Stockholm.
Vill bara veta om detta är normalt eller om jag behöver ta till åtgärder för att rädda den, behöver de kanske mer plats/jord? Jag har vattnat dem regelbundet.
Finns det någon växtnäring eller annat som kan hjälpa? Tacksam för alla råd!

Gunilla T
Nej, så skall den inte se ut nu, den skall vara grön och fin och inte ha torkade blad. Bergbambu är en stor växt med mycket grönmassa som skall försörjas av ett stort rotsystem. Jag tror att utrymmet i krukan är alldeles för litet för två växter så ta bort en och plantera om i den största kruka du har plats för. Bambu vill inte torka ut och du kan tillföra lite näring i samband med bevattning men vänta med näringen tills du ser att växten etablerat sig och börjar växa.
Mivari
CITAT (Gunilla T @ 20-06-2016, 19:09) *
Nej, så skall den inte se ut nu, den skall vara grön och fin och inte ha torkade blad. Bergbambu är en stor växt med mycket grönmassa som skall försörjas av ett stort rotsystem. Jag tror att utrymmet i krukan är alldeles för litet för två växter så ta bort en och plantera om i den största kruka du har plats för. Bambu vill inte torka ut och du kan tillföra lite näring i samband med bevattning men vänta med näringen tills du ser att växten etablerat sig och börjar växa.Tusen tack för ditt svar! Då ska jag börja med att plantera om i så stora krukor det bara får plats och hoppas att det tar sig smile.gif
Bassam
Hej

Jag är med Gunilla T men jag ska säga att under etablering tid ser alla växter inte bra.


Bassam
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon