Unni
Hej

Vintervilan närmar sig för citronträdet. Det står fortfarande ute. Förra vintern trivdes det alldeles utmärk i min nybyggda bod. Ljusrör, 5-10 grader. Det fick vatten ibland, satte sedan massor av blomknoppar och fick näring när det fick komma ut i växthuset.

Men nu har det ju massor med omogna citroner! Ska jag göra annorlunda på vintern då? Behöver trädet mer vatten och kanske även näring pga citronerna? Kommer jag inte lura trädet att sätta blommor?

Tacksam för svar, vill gärna behålla citronerna. :-)

/Unni
Unni
Hej igen

Är det verkligen ingen som vet om citronträd ska ha samma vintervila med och utan citroner?
Aqvakul
Jag har skickat frågan vidare till en "expert", som numera finns på FB...
Aqvakul
"Experten" säger:

"Svårt utan bild, men vill han dom ska mogna så funkar rumstemperatur och extraljus tänt 16-17 timmar. Då ges näring och vatten som om det var sommar får dock lätt bladlöss inne. Att den står ute nu till strax innan frost ger tillräckligt vintervila. Men han(?) Kan också göra som han brukar men det tar längre tid för mognad och kan ev bli mindre blommor tills frukterna är plockade. Kan tappa kart under vilan om den står svalt. Men är dom större än en 1-2cm brukar dom sitta kvar. Så egentligen kan den stå som den stått innan också."
Unni
Tack för bra svar.

Citronerna är stora men gröna så jag tror jag låter det stå som förra året, dvs svalt som en vintervila. Det gör inget att det tar tid innan citronerna mognar.

/Unni
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon