Full version: Avokado i uterum
Hjalle74
Hej!
Jag har ett avokadoträd i mitt uterum, nu är tempen cirka 10-15 grader. Jag ser till att den aldrig går under 5 när vintern är som kallast.
Mitt avo träd växer och får nya blad men lite äldre blad får missfärgningar och till slut ramlar de av.
Se bild.
Jorden är fuktig o jag har även provat att ge lite växtnäring men ingen större skillnad...
Vad kan vara fel?

Med vänlig hälsning,

Hjalle

Åsa, mälardalen zon 2
Helt normalt denna årstid nu ska de vila INTE växa. Ljuset är så svagt att växterna knappt kan hålla sig vid liv, de gör sig av med lite blad och speciellt lite äldre blad som inte riktigt har lika bra fotosynteskapacitet som yngre.

Du behöver inte ge nån näring ifall den står så kallt + jorden bör vara mera åt lätt fuktig (längre ner i krukan) än blöt.

Det är inte förren ljuset återvänder (ofta runt mars) som du kan förvänta dig tillväxt och det är när tillväxten börjar som de kan behöva lite näring.
Hjalle74

Tack Åsa,
Ska inte vattna något mer...tänkte förut att den kanske var för torr och vattnade då med lite näring men ingen förbättring...
Är det någon som vet vilken näring som är bra att ge olika fruktträd som äpple, avokado, mango, granatäpple osv? Finns det någon som duger till alla?
Ps: kunde inte bifoga bilden, den verkar vara för stor...typiskt med telefoner och websidor som gilar olika stlk på bilagor....


Med vänlig hälsning,

Hjalle
Åsa, mälardalen zon 2
Vanlig krukväxtnäring funkar bra även hemgjort som ex. nässelvatten och guldvatten funkar utmärkt.
Carlle92
Suckh :-( Samma har hänt mig med mina växter, dock har jag inte samma typ som du har. Jag tycker att det är riktigt tråkigt när man kämpar eller har kämpat så hårt och så händer detta. Jag har ett par växter som blev så totalt förstörda med hål, eller att bladen bara faller av så det var bara att kasta dessa.


Får jag passa på att tipsa om en riktigt rolig växt jag kom över imorse ? Det är en liten växt som växer i en kruka och efter 10 dagar då den blommar ut, så står det " LOVE " på växten. En riktigt bra present till någon man uppskattar eller tycker om.

Klicka här för att komma till krukväxten
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon