Jag har sedan flera år tillbaka funderat på hur jag ska klara av större frösådder samt vinterförvaring av chili på egen hand. Lånar nu delar av min mors förråd för övervintring och tvingas förodla i för lite ljus på mina egna fönsterbänkar.

Vi har ett uterum som dock i det närmaste håller utetemperatur på vintern. Det har isolerad bottenplatta men glaspartierna är av typen "tidig vår till sen höst". Jag har funderat på att bygga någon form av väldigt litet växthus att ha i uterummet under vinter och tidig vår, men familjens samlade krav gör att det blir lite svårt:
- Det får inte vara så högt att det skymmer utsikten. Ca 1 meter är troligen max.
- Golvyta på ca 2 kvm
- Det ska gå att sätta in extra belysning för förodling och övervintring
- Det ska gå att hålla en lämplig temperatur även under vintern. Den låga höjden kan här vara en fördel då volymen att värma bör bli mindre.
- Det ska gå att demontera så att det kan läggas undan i förråd eller på vinden under sommaren.
- Gissar att det krävs någon form av ventilation

Har någon sett dylika konstruktioner? Eller har ni förslag på t.ex. lämpligt material för väggar och tak om jag bygger ihop något själv? Bubbelplast, plexiglas... - hur väl isolerar dessa material? Och hur ordnar man lämpligen med uppvärmningen i ett så pass litet utrymme? Räcker "golvvärme"/värmemattor? Eller går det att använda någon form av fläkt/element i ett så pass litet utrymme?

Eller är det rakt av en dum idé?

Tacksam för tankar och förslag.