mobla
Finns här någon hejare på agapanthus?
Mina två har inte blommat på två år och jag vet inte vad felet är - för lite vatten över vintern, för lite gödsel på sommaren, för gammal, dålig jord eller ..........
Står i ett uthus över vintern +5 a +10 grader.
Eva i Skåne
Jag lyckas inte heller så bra, men dom blommar oftast inte första åren och så sägs det att dom ska stå trångt i krukan. Gärna lite ny frisk jord på våren, men om inte krukan är sprängfylld av rötter så sätt dom i samma kruka igen. Vatten på vintern ska dom inte behöva, men lite gödning på sommaren skadar nog inte.

Hoppas vi får blommande agapanthus till sommaren, både du och jag tummenupp.gif
Kajsa
Ja, dom är svåra har två st som jag köpte knölar av från Odla för minst tio år sedan. Med åren har dom blivit stora med en massa blad har planterat om dom ibland och dom blommar bättre nu än i början, har en vit, en blå. Ställer ut dom tidigt i maj vid en sol vägg och näringsvattnar ( och in kalla nätter ) Sista åren har dom blommat mera, kanske för dom har några år på nacken ? Vissa år tjurar dom, ja bara gilla läget och pyssla om dom.
Har dom i vårt mörka garaget under vintern och där får dom torka, ger dom inget vatten. Tar fram dom i april.


YvvanHJ57
Har en vit Afrikans lilja som nu är 5 år. I våras när jag tog fram den efter vinterförvaringen funderade jag på att plantera om den eftersom det var mycket rötter i krukan. Den har blommat med 5 stänglar som mest. Jag struntade i omplanteringen eftersom jag läst att de tycker om att ha det trångt i krukan och det var tur!! Den har nu 20 praktfulla stänglar!! Undrar hur jag ska göra nästa vår? Vågar jag plantera om den?
Kajsa
Vad roligt med 20 blommor, var stolt ! Jag klurar vad jag själv skulle gjort, jag skulle ha samma kruka ett år till för att se om var det sista kraften som gick där, eller orkar den en sommar till. Efter det kanske dags att plantera om den.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon