Full version: För sent för tomat?
Zeido
Har sedan tidigare ett par tomatplantor på en balkong i Uppsala då då det brukar vara trevligt med egenodlade tomater under sommaren.
Slötittade på ett trädgårdsprogram tidigare och de pratade om någon japansk tomat Pink Treat som jag fastnade lite för. Jag hittar dock ingen som säljer plantor och de fröer jag hittar har såtid februari till april och blom/skördetid juli till oktober.
Nu är det dock snart juni och det går visserligen inte att förutse hur sommaren ska bli. Men är det någon idee att prova eller är det bättre att försöka komma ihåg namnet tills nästa år?
Mjärden
Frö är ju försent nu, men plantor går ju utmärkt att plantera ut eller odla på balkongen. Jag köpte en planta igår, körsbärstomat, som jag tänkte plantera ut efter att tag på balkongen där jag redan har en planta, som är för hög för utplantering.
3barnbarn
Av en slump hamnade jag på denna sida. Om Du som kallar Dig för Zeida skulle vilja köpa någon/några tomatplantor i år, så kan Du få dem skickade till Dig. Jag har mörka tomater som heter Indigo Apple, Black Krim och Kumato (en växtskyddad spansk sort, där fröer inte finns att få tag på i svensk handel).... om någon skulle passa.
Mjärden
Hur skickar man en tomatplanta utan att den blir deformerad ?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon