Zeido
Har fyra blomlådor med tre jordgubbsplantor i varje på balkongen. Börjar nu fundera på om man skulle kunna övervintra dessa på något sätt. Men jag har tyvärr inte möjlighet att ta in dem eller tillgång till garage. Finns i och för sig en källare med plusgrader, men inget dagsljus och det kan nog vara svårt att få till bevattning av dem där.
Funderar lite på om det skulle fungera om man gräver upp dem och försiktigt lägger dem i en sån där frigolitkruka. Eller försöker stabla dem med ett gammalt liggunderlag runt. Eller är det bara att glömma och köpa nya nästa år? Nyfiken på om någon har några erfarenheter eller tips.
Gunilla T
Jordgubbar är ju uteväxter, varför tror du att de inte överlever utomhus i sina krukor?
Zeido
Jag är novis inom området så jag kanske har fel. Tänker mig lite att man har kanske jordgubbar i kökslandet i vanliga fall där de är omgivna av jord. En sån blomlåda som de står i nu är ju ganska långsmal så riskerar det inte att bli kalare från sidorna då för de övervintrande rötterna?
Gunilla T
Växter i krukor och lådor är förstås alltid mer utsatta för kyla och nederbörd. Det du kan göra är att flytta lådorna närmast intill väggen på din balkong så om du har tak över drunknar de i alla fall inte. Kylan kan man inte göra något åt om man inte har någon form av värmekälla. Det blir inte varmare för att du lindar in lådorna, det går bara lite långsammare innan jorden fryser.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon