Gungner
Hej!

Är sugen på att sätta en del lökar så som Allium, tulpaner, liljor mm. Och undrar om man kan räkna med att alla lökar återkommer år efter år? Ibland saknas den infon när man ska handla och för en nybörjare är det inte lätt att veta. confused.gif
Gunilla T
Generellt kan man nog utgå från att lökar som säljs är perenna växter dvs återkommer nästa år. Men en del är inte härdiga här utan måste grävas upp till hösten som t.ex. gladioler och dahlior för att förvaras torrt och frostfritt under vintern. Det står alltid på produktinformationen om de måste tas upp till vintern.

Sedan om de alltid återkommer år efter år trots att de är perenna är inte alltid säkert eftersom mycket spelar in t.ex. hur och var man planterat. Lökar ruttnar om de får för blött under vintern. Sedan alla dessa flashiga tulpaner som är hårt drivna brukar ha problem med att återkomma. Botaniska tulpaner bör man satsa på om man vill se dem komma igen under många år.

Den vanligaste orsaken att lökväxter försvinner så småningom är bristen på näring. Skall man vara riktigt noga bör de grävas upp igen kanske vart tredje/fjärde år för gödsling.
Gungner
Tack för svaret Gunilla!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon