Saphire
Well well well... nu har jag en 12m lång rabatt med rosor i som alla sitter för grunt! Eller ja, det är inte djupet neråt som är problemet, vi grävde ordentligt, men jag fick rådet att alla rosor ska sitta med förädlingsstället över jord och att de sen ska täckas på vintern.
Men jag har efter en del läsande förstått att förädlingsstället ska sitta 10 cm ner och att man sen ska täcka ytterligare en bit upp. (zon 3)

Vad gör jag nu? Ska jag gräva om? En del står sitt 3e år och har precis börjat visa nytillväxt. De sitter i en stenkantad rabatt så en ram runt varje ros för att höja jorden kommer se lite tokigt ut, men det kanske är tvunget?

Eller så kanske det inte är det som är felet för de tar jättemycket stryk i april. Skotten kommer upp och sen saktar det av och efter beskärningen i maj så tynar de.
Förut växte vintergröna över rosrabatten, den kanske är för aggressiv?
Kajsa
Ja gräv om och plantera djupare, gödsla med tex kogödsel på påse varje vår, vet inte vad det för rosor men oavsett en kall vinter kan dom frysa hårt. Vintergrönan är inge rolig under rosorna, aggresiv som du skrev.
Bassam
Hej

jag kan säga att de behöver 30 cm djup för att leva bra, om de behöver täcka eller inte på vinter beror på sorter.

H. Bassam
johnny_j
Täck tjockt i år. Funkar det så fortsätt så. Efter fem år kanske du kan täcka mindre
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon