Österfärneboodlaren
Jag har i mitt växthus två minislanggurkor. Vi hinner inte äta upp alla gurkor så vi får ofta förvuxna och knubbiga gurkor. Jag har i desperation lagt in ett par satser. Men hur jag än gör så får de en stark ättikssmak när jag börjar äta av dem. Jag har provat olika recept, med mindre och mindre ättika i. Trots det så smakar de inte som de inlagda ättiks/smörgåsgurkor jag köper, de smakar mildare och sötare än mina.

Är det så att slanggurkor inte lämpar sig för inläggning, den har hu lite annorlunda konsistens än inläggningsgurkor? Jag har använt recept i gamla kokböcker och även modernare från kokböcker och nätet men alltid smakar de ättika.

Är det någon som har ett bra recept så vore jag tacksam att få ta del av det.
johnny_j
Ingen expert men hur mycket socker tillsätter du?
Qubister
Jag kom ihåg denna klassiska grekiska såsen. På sommaren gör jag det mycket ofta. Såsen går bra med kött, fjäderfä och fisk. Eller till och med bara för bröd - mycket gott! Det kallas tzatziki sås.

ingredienser:
Grekisk yoghurt - 500 ml;
gurka - 1 st (eller 1/2 stor "vinter");
olivolja är bra 1-spinn (EV) - 3 msk. l.
vitlök - 2-3 kryddnejlika
salt, svartmalt peppar.

Det är också mycket viktigt att frysa gurkor, innan du lagar mat, beskrivs hela proceduren här https://allafragor.com/questions/93496/kan-...sa-tzatziki-sas , således blir såsen 10 gånger smakligare och du kan säkert servera den för att fiska och alla köttstycken.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon