Full version: Blomkålsblad
Mjärden
I år har det varit en lite ovanlig odlingssäsong. Jag satte blomkål i våras och den kom upp, men stod och stampade i det torra och varma vädret trots vattning. Sen kom regnet och de växte till sig på höstsidan med gröna fina blad, men några blomkålshuvuden blev det inte. Jag undrar om man kan tillreda och äta blomkålsbladen på samma sätt som man gör med huvuden dvs koka dem i saltat vatten ?
Eva-Helene
Jadå, men de har väldigt starl kålsmak.
Mjärden
Jag skar ner några blad i fisksoppan idag och de var ej speciellt starka i smaken, dessutom hittade jag ett minikålhuvud så stort som en tumnagel och det åkte ner i soppan också, milt i smaken.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon