Full version: Mjölksyrad kål
Unni
Hej, nu behöver jag verkligen hjälp. Mitt första försök på att syra kål har troligen misslyckats totalt :-(


Jag satte spetskål till mjölksyrning. Tryckte ner i en glasburk så vattnet överstiger kålen och lät stå rumstempererad i 15 dagar utan att burken öppnades. Enligt receptet.

I morse öppnade jag burken och det sa poff, sedan började det bubbla och fräsa något. Lukten var förfärligt, familjen rymde ur köket, och det smakade apa (jag smakade bara lite). Vad är det för fel?

Det var ingen mögel ovanpå och processen hade stillnat, det hade pyst ut lite saft innan som fångades upp av tallriken burken stått i.

Har ni någon idé om vad det kan vara? Är den inte klar? Kan det vara kryddningen?
Om ni inte vet, har ni någon aning om vart man kan vända sig med en sådan fråga?

/Unni
Unni
ok, jag håller igång tråden själv...

Nu tror jag att jag har lyckats stabilisera kålelendet. Det varken smakar eller luktar äkligt, men jag undrar lite vad jag skulle kunna använda det till?

Tips?
johnny_j
Sent svar ...
Är det Kimchi du gör? Finns hur mycket tips som helst på nätet. Googla!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon