Jag för ju en kamp mot kirskålen vid sommarstugan och börjar känna segervittring. För 5-10 år sen var tillståndet så att jag samlade in blomställningarnma för att inte få fröplantor. Det blev en full skottkärra ungefär. I är blev det bara lite krafs i botten på en trädgårdskorg. Först var det mekanisk bekämpning inklusive sållning av jorden men nu har jag övergått till punktbekämpning med Roundup av det som klarat sig. Jag får nog hålla på några år till och framför allt inte hålla upp tillfälligt för då kommer den tillbaka. Viket hände i den rabatten jag håller på med nu. Men nu slår jag tillbaka.Rabatten till vänster är angripen men inte den till höger. Gången i mitten är kantad med astilbe på båda sidor så de måste skyddas. Jag har plockat fram kirskålsbladen ur astilben till vänster och separerat dessa från varandra med korrugerad plast. Mer plast till höger för att skydda den astilben och sen är det bara att brassa på med Roundup. När bladen här har kroknat flyttar jag in i rabatten och sprutar Det finns inte så mycket växter kvar i själva rabatten, jag har förberett, och de som finns kvar får jag skydda separat.

I bakgrunden sticker en bit markrör upp ur astilben. Iniuti detta finns det blad från kirskål som växer i astilben men som inte räcker ut utanför. Här det lätt att bara spruta på kirskålen.

Här är en annan punktbekämpning av en kirskålsplanta som överlevt tidigare sprutning. Plasaten skyddar övriga växter. I förgrunden nästa gräsmatteprojekt.