Full version: Spanska Flaggan
Britt-Marie i Bohuslän
Har äntligen lyckats att få en stor fin Spanska Flagga, nu börjar den sätta frön. Någon som vet när hur jag ser att de är mogna att tas.
masa
Det skall bildas frökapslar med vanligen tre fack. Jag förmodar att man får vänta tills dom blir bruna och torra.

Hos oss verkar det inte bli några frön, antydan till frökapslarna trillar av ganska snart efter att blomman är färdig. Brist på pollinerare? Det har ju varit enorma mängder med blomflugor, bin, humlor och fjärilar denna sommar.
Britt-Marie i Bohuslän
Tack för svar! här har jag en del som har 3 frön längst ner på blomstjälken. Har plockat in 2 stänglar så de får torka. Sedan ska jag testa om de gror. Men just nu busväder styv kuling och regn på tvären - troligen tappar jag bort en hel del. Förstår inte riktigt vad du menar med 3 fack ? Öppnade en köpt fröpåse och de fröna var svarta o torra. Nu experimenterar jag.
masa
Frökapslarna är vanligen lite triangelformade med tre frökamrar. Jag vet inte om fröna hinner mogna hos oss, har läst någonstans att det kan vara svårt att få grobara frön.
Britt-Marie i Bohuslän
Hej! Nu har jag äntligen fått bruna torra frön och de åker med till värmen i Spanien om en vecka. Spännande. Tack för tipsen.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon