Full version: Odla bladkaktusar
Kersti T
Hej, jag är intresserad av bladkaktusar och har några exemplar. Nu tittade jag på Youtube om hur man förökar sina kaktusar och jag såg att de använde något som hette Epsom Salt vilket är magnesium tror jag, Nu undrar jag om någon vet vad man kan få tag på det. Har satt en del sticklingar och kanske vill försöka till våren igen och då använda Epsom Salt. Någon som har erfarenhet av detta?
Jättetacksam för svar.
Kersti
Åsa, mälardalen zon 2
Jag ger alla mina växter epsomsalt växter odlade i torvbaserade jordar får lätt magnesiumbrist så jag löser upp lite ibland i vattenkannan och vattnar. Samt jag ger mig själv ett fotbad med ibland det igen det är ju en typ av badsalt. Jag köper mitt hos apotea.se men man brukar kunna hitta det på hälsokosten, hudvårdsbutiker och liknande. Heter epsomsalt eller bittersalt
Kersti T
Tack Åsa för svaret, vad bra att man kan använda det till så mycket, mina fötter skulle nog också må bra av en kur med detta salt. Nu ska jag se om jag kan få tag på det i hälsokosten men annars skickar jag efter det på apotea.se. Undrar om det finns på vanligt apotek, ska kolla där också. Vad jag längtar efter att få sätta lite sticklingar av bladkaktusarna nu.
Tack för hjälpen.
Kersti.T
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon