Full version: Förslag på träd?
Kungserik
Hej,
vi bor i Zon-1 och har precis fällt vår gigantiska ädelcypress som tog allt ljus. Nu vill vi plantera ett nytt vackert blommande träd i närheten och vill gärna ha förslag. Det kan blåsa en del i trädgården men det är mycket sol då trädgården är södervänd. Jorden är åt det leriga hållet. Är ganska ny inom trädgård så vågar mig inte på något allt för avancerat. Magnolia funderade vi på, men det lär inte tåla vind så bra. Nu går tankarna åt någon form av japanskt körsbärsträd, eller ett fruktträd. Någon som har råd, tips?
Tack!
Erik
Huggorm
Robinia kanske?

https://en.wikipedia.org/wiki/Robinia_pseudoacacia
Sne4
Frukt / Ingen Frukt?
Bara litet sött prydnadsträd eller på sikt ett ett större träd som ger skugga - fast på ett annat sätt jämfört med en cypress?

Japanskt körsbärsträd -typ kanzan, är ofta ympade ganskade högt.Jag gillar dessa skarpt som prydnadsträd. Där blir det fördel/nackdel ingen frukt.

Finns ett antal olika sorters prydnadsaplar, där får du både en blomning på våren samt vackra små röda frukter som sitter kvar långt in på vintern. (ätmässigt ofta små sura frukter som väl går att göra marmelad/gele och liknande på, men inte äta direkt)

Är läget skyddat och det inte öppet för vind från alla håll så är nog någon sorts magnolia inte fel heller.
Varpet
Har ni inte några äppelträd sedan tidigare så hade jag satsat på det. Vackra på våren och underbara nu på hösten när man kan göra äppeljuice, mos eller bara äta direkt ifrån trädet.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon