marcusg
Hej!

Planterade två bergkörsbär hösten 2017. Sommaren 2018 var ju synnerligen varm och bevattningsförbud rådde, så de fick inte någon lätt start!

Trädet som ses på första bilden tog mest skada, nästan alla grenar verkar helt torra och det finns blad nästan enbart invid stammen och en liten bit ut på någon gren. Hur är framtidsutskriterna för detta träd, finns det något hopp att det kan bli "normalt"? Hur ska jag i så fall beskära det nu?

Ett par meter ifrån står det andra trädes (närmast på bild 2, det första trädes syns i bakgrunden). Här finns löv på de flesta grenar, endast ett par grenar är helt torra. En ny kraftig gren har växt ut ungefär en decimeter ovanför marken, den behöver jag ta bort, antar jag? Samma sak med alla smågrenar längre ned på stammen?

Hjälp önskas av en nybörjare i trädgårdsanläggning och -skötsel! :-)

// Marcus
Gunilla T
Jag är ingen specialist på beskärning men jag tror inte att det är vad dina träd behöver just nu. Jag skulle ta bort det som uppenbart är dött samt det som växer upp långt nere mot roten. Den långa grenen som vuxit upp där nere kan vara från trädet som ditt körsbärsträd är ympat på. Oavsett, ta bort den.

Ge träden en chans och avvakta och se hur de tar sig nästa sommar - lycka till.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon