Full version: Jord
Evis63
Hej
Vi har köpt ett hus på Öland på vår tomt finns ett stort odlingsområde 100 kvadrat typ. Det var helt igenväxt, nu har jag rensat och kört med jordfräs och under är det väldigt fin matjord. Kan man använda jorden i pallkragar kan man på något sätt få bort ogräset som finns i jorden? Någon som har bra idéer. Ganska ny i odlingssammanhang.
Huggorm
Du kan absolut använda jorden i pallkragarna. Få bort ogräset är värre, det finns flera metoder men de tar alla ganska lång tid. Vill du lägga i jorden nu och börja odla redan till våren kommer du bli tvungen att rensa ogräs för hand under säsongen. Men det behöver inte vara så illa som det låter, man får bara lära sig hur grödorna ser ut så man inte rensar bort dom också, och gå ut och sätta sig ett par gånger i veckan och rycka upp allt som inte skall vara där. Så länge man inte låter det växa fritt i ett par veckor så det blir övermäktigt är det inte så farligt.
Evis63
Tack för svar! Om jag väntar tills i vår blir det en annorlunda hantering då tror du?
Huggorm
Nej, samma. Skillnaden kommer om du kan täcka jorden hela säsongen så det mesta ogräset gror och sedan dör i brist på ljus. Man kan också låta det gro och bränna av det snabbt med en blåslampa på samma vis som man rensar ogräs mellan plattorna i en stenläggning.
Evis63
Tack!!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon