Full version: Flis i rabatt?
mats08
Jag köpte för ett antal år sedan ett hus och i en del av de stora rabatterna på framsidan hade de förra ägarna lagt flis, dock inte direkt i samband med husförsäljningen, den hade nog legat där något/några år. Där fliset fanns växte inget ogräs alls och det såg väldigt fint ut. Bland perennerna finns bl.a. pion, guldlök och någon slags grön buske med vedartad stam som jag inte vet namnet på.

Nu har flisen förmultnat och ogräset sprider sig hej vilt igen. Funderar på om det skulle fungera att lägga på ett tjockt lager flis igen, men kommer det hjälpa? De andra delarna av rabatterna växer kvickrot, ackleja och åkervida lika hej vilt och det är lönlöst att ens försöka ta tag i det. Tänkte därför om flis kan hejda uppkomsten på våren. I dessa rabatter finns ölandstok, löjtnantshjärta, påskliljor, tulpaner, ros, tovsippa, daglilja, m.m.

Ge mig tips och råd! Kommer flis funka? Hur tjock bör man lägga i så fall? Ska man lägga någon duk under?
Gossen Ruda
Flis kan möjligen hindra fröogräs men bara en tid, min erfarenhet är dock att efter ett par år kommer det upp maskrosor, gräs och liknande. Beträffande rotogräs som kvickrot, åkervinda, kirskål och liknande har det ingen effekt.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon