Full version: Katter
Mjärden
Vi brukar ha sonens katter tidvis och de är innekatter förutom att de har möjlighet att vistas på balkongen. Katter är som bekant självständiga djur och min uppfattning är att det närmast är djurplågeri att ha dem kopplade som en hund. Vad tycker ni ?
Trampendal
Om man väl vant katten vid koppel är det naturligtvis inte djurplågeri. Vet många som tar ut sina katter i koppel och de plågas verkligen inte.
Däremot att koppla en vuxen ovan katt kan skapa mycket smärta, både hos katt och människa (har egen erfarenhet från min barndom).

Det här att katter ska vara så "fria" är ju rätt dumt egentligen. Hundar skulle förmodligen vara lika lyckliga över att springa fritt, men det tycker
de flesta är uteslutet. En katt som vistas fritt utsätts för en hisklig massa faror, trafik, rovdjur, idioter till människor, inlåsning m.m. m.m.

Katten är, precis som hunden, helt beroende av sin ägare för sitt välmående och sin överlevnad och borde beskyddas på samma vis.
Diploriaz
Jag tycker inte heller att det är djurplågeri. Allt beror ju på hur man hat lärt den och hur man gör det. Om de är innekatter är det väl bara bra att man lärt dem gå i koppel så att de kan få lite frisk luft. Jag tycker dock inte att man kan jämföra att ha dem fria med plågeri eller att det är rättvist att jämföra dem med hundar.
Yaeeessa
Jag ser det mer på det sättet att vet katten ingenting annat så har den inte ont av att vara innekatt.
Jag menar att en person som föds blind vet inte vad den saknar.
Jag känner katter som är livrädda och osäkra av att gå utanför dörren.
decorationfull
kanske du kan använda kattträd utomhus
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon