Gossen Ruda
Min magnolia har tappat många knoppar nu den sista månaden eller så. Kanske så mycket som hälften av alla blomknoppar. Jag har funderat på varför men inte sett något på knopparna exempelvis. Nu har jag nog funnit lösningen. Trädet kom med en sen sommarblomning, några knoppar blommade när det var varmt. Sen blev det kallt och blomningen upphörde. Vad jag misstänker nu är att det var fler knoppar som vaknade till men inte hann blomma. Sen blev det kallt och tom några minusgrader. Då har nog dessa knoppar kunnat frysa eftersom de vaknat lite, annars brukar sovande knoppar klara många minusgrader. Vad tror ni?
Stefan A
Låter väl rimligt!

Jag fick min första utslagna magnoliablomma i våras, praktmagnolia. Under sommaren sedan fick jag så min andra knopp nånsin, på samma buske. Den föll av för nån månad sedan! En sån besvikelse! Så i vår är vi tillbaka på noll. Av samma anledning som hos dig? I och för sig tycker jag inte alls att den börjat svälla utan varit lika liten hela sensommar/höst.

Har du tappat knoppar även tidigare år?
Gossen Ruda
Jag har inte sett något tidigare år även om den sensommarblommade förra året också. Men då var det så mycket undervegetation under den så jag hade nog missat ev nerfallna knoppar.
Gunilla T
Det låter som en trolig förklaring. Magnolia är duktig på att skydda sina blomknoppar, de får ett pälsförsett skydd mot kyla och brukar klara sig väl under vintern.

En del Magnolior t.ex. M. sieboldii kan ge en begränsad blomning på sensommaren. Om vädret varit gynnsamt och värmen tillräcklig kan signalerna ha misstolkats av Magnolian och blomknopparna har utvecklats för mycket för deras eget bästa, då klarar de inte av att skydda sina knoppar mot kylan som kom.

Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon