ecila
Hej! Jag har ett citronträd (första år) som jag tog in nu mot vintern. Trädet började tappa blad lite långsamt, men sedan fick bladen orangea prickar och tappade raskt resterande. Nu står trädet kalt. Hur kan jag hjälpa trädet att överleva till nästa vår?
Gunilla T
Citronträd med gula frukter är attraktiva att köpa på vår/sommar och det kan tyckas länge till vintern men plötsligt är man där och saknar förvaringsmöjligheter. Bra att inhämta skötselråd innan man bestämmer sig för ett köp.
Citronträd är inte lätta att förvara i vårt klimat. De tål inte frost men skall gå i vintervila nu och då är innetemperaturen för varm och för torr och ljuset alldeles för dåligt.
En sval övervintringsplats, max 10 grader samt extra växtljus under 12 timmar dagtid är vad som krävs och har vi då inte ett orangeri eller något liknande som håller rätt temperatur med tillräckligt ljus far trädet illa. De kan inte försörja bladen och därför släpper de bladverket.

Prickarna på bladen kan vara sköldlöss som är besvärliga att få bort, skölden skyddar mot besprutning. Handplockning samt rengöring kan vara en framkomlig väg. Växter som mår dåligt är försvagade och angrips då lätt av insekter vilket de inte kan försvara sig mot.

Här en länk om hur citronträd bör skötas;

http://evergreengarden.se/2017/03/18/citru...delhavsfavorit/
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon