Full version: En äggig fråga
Gossen Ruda
Alla har väl drabbats av ägg som inte går att skala utan att få med sig delar av vitan. Detta drabbade mig igår så därför har jag googlat efter ett svar men är konfunderad. De flesta svaren på varför är att ägget var för färskt eller så fick det inte svalna rätt. Sen finns det diverse knep att ta till men de är bara tillämpliga innan man skalar. I mitt fall kokade jag två ägg tillsammans från samma förpackning och det första gick utmärkt att skala medans det andra var helt omöjligt. Eftersom jag kokade och kylde dem tillsammans var det ingen skillnad där och enligt datummärkningen var de en vecka EFTER bäst-före-datum så de var knappast för färska. Någon med en lösning eller har haft liknande upplevelser?
johnny_j
Ägg med knepiga skal skalar du i en skål med vatten.
Glöm inte att göra äggtestet: Flyter ägget är det ruttet!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon